Skip to main content

Nominalizare la Premiile AFCN 2023

Suntem profund onorați să fim nominalizați la Premiile AFCN 2023, un simbol al excelenței în sectorul cultural din România, cu proiectul Zănoaga Dreamland care a avut loc în campingul din Munții Bucegi, comuna Moroeni, județul Dâmbovița, parte a The Jazz Cave Festival III.

Încă de la lansarea sa în 2005, Premiile AFCN au jucat un rol important în promovarea și recunoașterea proiectelor culturale inovatoare care contribuie la îmbogățirea vieții culturale.

Aflată la cea de a IX-a ediție, această inițiativă a Administrației Fondului Cultural Național a devenit un reper pentru organizațiile care se străduiesc să aducă schimbări pozitive în comunități prin artă și cultură.

Cele 10 premii transdisciplinare acordate subliniază diversitatea și caracterul transdisciplinar al proiectelor, de la demersul participativ, deschiderea către noi tipuri de audiențe, intervenția creativă în spațiul public, explorarea noilor medii de creație, aducerea în cotidian a patrimoniului material și imaterial, interesul pentru cultura scrisă, explorarea alterității și până la colaborarea internațională.

Înregistrarea a 52 de proiecte la 9 categorii de premii demonstrează vitalitatea și diversitatea scenei culturale neguvernamentale din România.
Suntem mândri să facem parte din această comunitate vibrantă și să contribuim la îmbogățirea peisajului cultural național.

Așteptăm cu nerăbdare Gala Premiilor AFCN, care va avea loc pe 20 mai 2024, pentru a sărbători împreună cu alte organizații nominalizate, juriul, compus din 10 reprezentanți ai premianților din anul anterior, și întreaga comunitate culturală eforturile și realizările noastre.

Până atunci, le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut proiectul și au contribuit la succesul acestuia.

Accesați lista completă a nominalizărilor la Premiile AFCN 2023: https://www.afcn.ro/media/NOMINALIZĂRI PREMIILE AFCN 2023.pdf