Peștera Ialomiței va găzdui, pentru a treia ediție, festivalul The Jazz Cave Festival, un eveniment care și-a propus să restaureze legătura organică dintre om, sunet și elementele naturii. Evenimentul va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023 și va cuprinde concerte de jazz, dar și alte stiluri muzicale, expoziții itinerante și drumeții în stațiunea turistică Peștera – Padina.

Peștera Ialomiței va găzdui, pentru a treia ediție, festivalul The Jazz Cave Festival, un eveniment care și-a propus să restaureze legătura organică dintre om, sunet și elementele naturii. Evenimentul va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023 și va cuprinde concerte de jazz, dar și alte stiluri muzicale, expoziții itinerante și drumeții în stațiunea turistică Peștera – Padina.

Cu ocazia vizitei în Bucegi, turiștii pot să descopere Peștera Ialomiței, supranumită și „Peștera Regilor”, un spațiu cunoscut Antichității și regăsit în numeroase izvoare istorice, Peștera având un loc special și pentru mai multe ramuri ale arheologiei, geografiei și folclorului românesc. În plus, în Parcul Național Bucegi se află și alte obiective turistice importante precum Babele, Sfinxul, Cheile Tătarului, Crucea Eroilor, Lacul Bolboci.

 

Line-up The Jazz Cave Festival 2023

M85_5186

Miercuri, 16 august

13:00 – Cătălin Milea – Tetrismatic (România),
15:00 – Yukako Yamano (Japonia),
17:00 – AVA Trio (Olanda),
19:00 – Sorina Rotaru & Alex Olteanu (România),
20:00 – Soul Serenade (România),
21:00 – Andrei Petrache Trio (România).

 

Joi, 17 august

11:00 – Noise Linguistix (Bulgaria),
13:00 – Sokol Prekalori (Albania) & Nico di Battista (Italia),
15:00 – Groove Garden (România),
17:00 – Jesse Davis Quartet (SUA),
19:00 – Koszika & Szasz Csaba (România),
20:00 – Andrei Irimia Trio (România),
21:00 – Opening Theory (România).

 

Vineri, 18 august

11:00 – Koszika & Hotshots (România),
13:00 – Rain Sultanov & Shahin Novrasli (Azerbaidjan),
15:00 – Irina Sârbu Band (România),
17:00 – Ovi & Popfolklorica (România),
19:00 – Cristi Horia & Sorin Romanescu (România),
20:00 – Dreamland – Cătalin Stramatoiu & Co (România),
21:00 – Aleka, Chris Guilfoyle, Barry Donohue & Matthew Jacobson (Irlanda)

 

 

Un eveniment organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music.

Parteneri strategici: Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Primăria Moroeni, Carpatmontana
Parteneri culturali: Peștera Ialomiței, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, Oportunități la tine acasă, Rrock Jakaj Academy
Parteneri: Salvamont Salvaspeoo, Casa Iustin, Domeniul Bogdan, Urban Vibe Roastery, Keia, Foldo.
Parteneri media: TVR Cultural, Agerpres, Agenția de carte, Enjoy TV, Bookhub, București FM, Happ.ro, Munteanu recomandă, Psychologies, RadarMedia, Radio România Muzical, Radio România Cultural, SpotMedia, Zile și Nopți.

 


 

Este aici de peste 100 de milioane de ani, scobită în calcare jurasice ale Muntelui Bătrâna. Peștera Ialomiței continuă să ne fascineze și astăzi cu ale sale istorii despre Om, geologie și, în fond, despre existența culturii străvechi care a ales acest spațiu protector din pântecele Bucegilor.

În Peștera Ialomiței suntem martori ai unei metamorfoze continue care a cuprins perioada în care aici se retrăgeau sihaștrii și mai târziu o prețuiau primii domnitori ai Țării Românești. Bisericuța modestă, situată la intrarea în peșteră, ne amintește de începuturile creștinismului.

Natura este un artist în permanență ocupat să ne ofere minuni precum este Peștera Ialomiței. Temperatura constantă de aici pare că face timpul să stea în loc. Iar izvorul care străbate lungimea peșterii șoptește că totul este trecător.
 

 

Documentare despre Peștera Ialomiței

Vă invităm să aflați mai multe despre istoria și mitologia Peșterii Ialomiței urmărind documentarele:
 
 
Peștera Ialomiței, prezentare generală

 
 
Peștera Ialomiței, prezentare pe scurt + atmosfera de la Jazz Cave

 
 
Stațiunea Peștera – Padina, prezentare pe scurt + atmosfera de la Jazz Cave

 

Informații cuprinzătoare despre acces în Peștera Ialomiței:

https://trivo.ro/2019/05/19/cum-ajungi-la-pestera-ialomitei/

Bilete

Biletele în valoare de 75 de lei (pe zi) și 150 lei (cu acces pe durata întregului festival) sunt disponibile aici:

logo_entertix

 

Biletul include accesul la concerte și la evenimentele conexe, vizitarea Peșterii Ialomiței și un pahar de vin, oferit de Domeniul Bogdan.