Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mircea Tiberian la Round Table Sibiu

12 noiembrie, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Poster-Mircea-Tiberian-la-Round-Table-SibiuUnul dintre cele mai cunoscute nume ale jazzului românesc și formator a numeroase generații de muzicieni, Mircea Tiberian este invitatul care încheie acest sezon al spectacolelor – conferință Round Table Sibiu.

Evenimentul va avea loc marți, 12 noiembrie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4). Despre începuturile sale în lumea jazzului, întâlniri, întâmplări care și-au pus amprenta asupra artei sale și despre multe altele publicul este invitat să afle din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár. Seara va fi completată de recitalul de pian susținut de Mihai Pîțan, unul dintre muzicienii la a căror formare a contribuit inclusiv Mircea Tiberian.

 Intrarea va fi liberă, prin rezervarea solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

 

Despre Mircea Tiberian

 Cu o carieră în muzică de peste 40 de ani, Mircea Tiberian este pianist, compozitor, dar și profesor în cadrul Universității Naționale de Muzică din București unde a fondat, și coordonează în prezent, Departamentul de jazz. Este vicepreședintele Asociației Române de Jazz și, totodată, autorul unui „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România. Mircea Tiberian a început studiul pianului de la vârsta de 4 ani, iar la 14 ani a obținut premiul special al juriului la un concurs de pian. Întâlnirea cu Johnny Răducanu este una dintre cele care i-au marcat drumul în cariera impresionantă dedicată muzicii jazz.

Seria de conferințe Round Table își propune să aducă mai aproape de public personalități valoroase ale României care s-au remarcat prin excelelență în domeniul lor de activitate. Round Table Sibiu este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Round Table Sibiu s-a desfășurat în acest sezon prin patru ediții lunare, în perioada august – noiembrie 2019. Au fost invitați Lamia Beligan, Caroline Fernolend, Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, iar înregistrările avându-i protagoniști se regăsesc pe YouTube pe canalul EnjoyTV Romania. Evenimentul dedicat lui Mircea Tiberian va fi transmis în direct prin intermediul televiziunii culturale online EnjoyTV Romania, pe Facebook și YouTube.

 Seria spectacolelor – coferință Round Table București a luat naștere la inițiativa UCIMR în toamna anului 2015 și a ajuns în prezent la Sezonul 8. Începând cu anul 2017, sub titlul de „Round Table România”, au fost organizate ediții în Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov.

Întreaga arhivă a celor peste 30 de evenimente, dedicate unui număr și mai mare de personalități valoroase ale României, este disponibilă integral pe canalul de YouTube al EnjoyTV România. Au fost invitate personalități precum Maia Morgenstern, Dumitru Prunariu, Ofelia Popii, Ioana Pârvulescu, Ada Solomon, Tiberiu Soare, Adrian Titieni, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Luiza Zan, Gabriel Bebeșelea, Vava Ștefănescu, Șerban Surdza ș.a. cu toții oglindind o parte esențială din viața culturală actuală.

Detalii

Dată:
12 noiembrie, 2019
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Teatrul Gong
Sibiu, România + Hartă Google