Loading Evenimentele

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Concert cameral în incinta fortificației de la Cisnădie – ICon Arts Percussion Group

noiembrie 16, 2018 @ 6:00 pm - 7:00 pm

43738038_2000063696777934_6191928624065544192_o

Muzicieni, muzeografi, cercetători, istorici și actori își unesc eforturile creative în cadrul unor ample acțiuni culturale desfășurate în București, Sinaia, Sibiu, Cisnădie, Târgu Mureș, Dâmbovița dar și în străinătate, într-un complex de evenimente speciale reunite sub numele de 100 de ani în 100 de concerte.

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 18:00, în incinta fortificației de la Cisnădie, la Salonul Cultural va avea loc concertul cameral susținut de ICon Arts Percussion Group, sub conducerea profesorului Mircea Ardean.
Intrarea va fi liberă!

Proiectul, ce poartă un nume ambițios „100 de ani în 100 de concerte”, este o inițiativă a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și se desfășoară cu o triplă semnificație:

• celebrarea Centenarului alături de artiști de vârf ai României
• continuitatea proiectelor UCIMR care depășesc numărul de 100 de evenimente anual și
• organizarea de 100 de evenimente, concerte, ateliere pentru copii cu prilejul Centenarului în perioada 2018 – 2020.

Stagiuni de concerte în spații tradiționale sau alternative, lecturi și conferințe însoțite de intermedii coregrafice și muzicale, masterclass-uri, transmisii online prin live streaming și producții foto – video, documentare, evocări ale unor personalități culturale marcante ale începutului de secol XX și expoziții interactive vor alcătui întregul proiect, conectând comunități și audiențe dintre cele mai variate.

Dintre principalele spații în care se vor desfășura evenimentele sunt: Biblioteca Națională a României, Castelul Peleș, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Cetatea Târgu Mureș, Biserica fortificată din Cisnădie și evenimentele speciale de la Ambasada României de la Moscova și Casa Arhitecților de la Sankt Petersburg.

Mai multe amănunte pe www.ucimr.ro, pagina de Facebook www.FB.com/UCIMR și prin hashtag-ul #100ani100concerte

Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
Proiect cultural co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale
Acțiune culturală co-finanțată de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: ExcesMusic, programul Oportunități la tine acasă derulat de UCIMR, Biserica fortificată din Cisnădie

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Detalii

Data:
noiembrie 16, 2018
Timp:
6:00 pm - 7:00 pm
Categorie Eveniment :
Eveniment Tags:
, ,

Locaţie

Biserica fortificata Cisnădie
România + Harta Google