Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartografii Sonore – Geometrii acustice din Sud. Concert Costin Soare

29 ianuarie, 2019 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Stagiunea „Cartografii sonore” de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi revine cu un nou sezon, spre bucuria publicului meloman, iubitorilor de istorii și cartografii antice. Marți, 29 ianuarie 2019, de la ora 18:00, organizatorii propun o incursiune acustică inspirată de exotismul teritoriilor marine prin concertul susținut de Costin Soare, unul dintre cei mai apreciați virtuoși ai chitarei clasice din România.

Evenimentul face parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR și finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

În miez de iarnă, programul concertului este definit de căldura lucrărilor scrise de compozitori iberici și sud-americani precum: Fernando Sor, Napoleon Coste, Francisco Tárrega, Heitor Villa-Lobos sau Joaquin Turina, lucrări prin intermediul cărora va fi pusă în lumină Harta Mării Negre din secolul XVII, „Ponti Euxini Periplus”, realizată de celebrul cartograf Nicholas Samson, considerat „părintele cartografiei franceze”.

Cuvântul înainte va fi susținut de către Despina Hașegan, muzeograf, iar în deschiderea concertului vor fi fi invitate două tinere promițătoare talente ale chitarei clasice: Ioan Bănescu și Mihai Petre care vor concerta în formulă de duo.

Intrarea este liberă prin rezervare în prealabil pe site-ul Muzeului din Strada Londra nr. 39: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-ponti-euxini-periplus/

///

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul României alături de public și de cei mai buni artiști ai momentului dar și alături de tineri muzicieni aflați în plină afirmare. „100 de ani în 100 de concerte” este un proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural al Sectorului 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți”, sesiunea 2017 – 2020.

Totodată, „Cartografii Sonore” este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România.

După succesul primelor evenimente, organizatorii promit în continuare să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă, inedită, asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.

//

Parteneri media: Exces Music, Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI Romania, Historia, AgențiadeCarte, Promenada Culturala, Bucuresti – bucuresteni.ro, România Pozitivă.

Detalii

Dată:
29 ianuarie, 2019
Oră:
6:00 pm - 7:00 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Londra nr. 39
Bucuresti, Bucuresti România
+ Hartă Google