Skip to main content

Ziua a 2-a. La Muzeul de Istorie

Atelierul coordonat de Mirela Benea i-a provocat pe copii să-și construiască propriul „Muzeu al vacanței de vară”,  cu exponate văzute  – tablouri din scoici și pietricele de la mare – și nevăzute – amintiri cu oameni dragi și locuri vizitate.

Nu a fost ușor să adune laolaltă atâtea emoții presărate între scoici și pietricele, dar au dus munca la bun sfârșit și soarele a poposit pe cerul Bastionului suficient cât să se poată desfășura atelierele sub lumina lui, deși mai devreme se anunțaseră ploi răzlețe.

A sosit și ploaia, fix după începerea concertului Opera Sunset, dar era prea târziu să mai sperie pe cineva. Spectatorii s-au adăpostit în galeriile acoperite, iar soliștii Operei Naționale București, soprana Veronica Anușca și tenorul Liviu Indricău au cântat parcă mai cu foc sub ropotele percuției de apă.

foto 4

Degetele pianistului Alexandru Burcă au dansat pe claviatură și au făcut ca totul să pară un dialog dinainte repetat între note și stropi.

Totul e bine când se termină cu bine. Muzica a dovedit că natura îi e prietenă.

”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” este un proiect organizat de Asociația UCIMR – ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și  cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Coordonate pentru călătorie printre amintiri:

Album atelier: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5469486923168910&type=3
Album concert: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5469509336500002&type=3
Video concert: https://www.facebook.com/bastionulartistilor/videos/1049737762398640