Skip to main content

Ne întoarcem în peșteră pentru a restaura legătura organică dintre om și sunet, om și elemente ale naturii, artiști și public. The Jazz Cave Festival vă invită pentru al doilea an consecutiv în Peștera Ialomiței din Bucegi în perioada 1 – 3 iulie 2022.

Aici, armonia naturii intră în consonanță cu ritmurile eliberatoare de jazz, iar sunetul se propagă prin cristalele peșterii, oferind o acustică aparte.

Festivalul și-a propus de la prima ediție să celebreze diversitatea muzicii printr-un eveniment multi-cultural care include, pe lângă concerte, degustări de vinuri bio, vizitarea Peșterii, proiecții de film și multimedia, expoziții de artă și istorie.

De la jazz clasic la jazz electronic cu influențe world music, Festivalul prezintă anul acesta un program divers ce invită la unitate prin întoarcerea la lucrurile simple.

Nume apreciate în plan internațional, cât și pe scenele din România, vor concerta în principala încăpere a Peșterii, un spațiu sacru al civilizațiilor antice și sursă a basmelor populare românești.

Biletele și abonamentele cuprind vizitarea Peșterii Ialomiței alături de un pahar de vin bio oferit de Domeniul Bogdan.

 

Line-up The Jazz Cave Festival 2

M85_5186

Vineri, 1 iulie, Scena Peștera Ialomiței

15.00 – Cătălin Milea și Gabriel Bălașa
17.00 – Sorin Zlat Quartet

Scena Hotel Peștera
20.30 – Degustare de vin și concert de improvizație jazz

 

Sâmbătă, 2 iulie, Scena Peștera Ialomiței

11.00 – Sorina Rotaru & Alexandru Olteanu
13.00 – Stesso Mare Trio (Albania/ Italia)
15.00 – Freddie Bryant’s KALEIDOSCOPE TRIO (SUA / Olanda)
17.00 – Blue Noise

Scena Hotel Peștera
20.30 – Concert de improvizație jazz

 

Duminică, 3 iulie, Scena Peștera Ialomiței

11.00 – AC Leonte, Alexandru Arcuș – saxofon, Andrei Cozlac – video mapping
13.00 – Isabella Fabbri (Italia)
15.00 – Luiza Zan și Gyarfas Istvan (Ungaria)
17.00 – Ineffable

 

 

Un eveniment organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music. Proiect cultural co-finanțat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Un eveniment recomandat de Europa FM.

Parteneri principali: Programul „OTA” al UCIMR, Complex Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Asociația Turistică Peștera – Padina, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Domeniul Bogdan, Asociația Rrok Jakaj.

 

Parteneri media:
EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Cronica Română, Zile și Nopți, Agenția de Carte, Munteanu Recomandă, România Pozitivă.