Skip to main content

The Jazz Cave Festival: peste 50 de artiști vor concerta la vară în Peștera Ialomiței

By aprilie 26, 2021Proiecte culturale

Arta sunetelor improvizatorice va avea un nou acoperiș prin cel mai nou festival de jazz din România. Prima ediție The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 2 – 4 iulie 2021 și se va desfășura la intrarea în Peșterea Ialomiței din Masivul Bucegi. Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare prin rețeaua myticket.ro.

După o lungă perioadă lipsită de concerte live, publicul va avea parte de o experiență acustică aparte întinsă pe trei zile, programul fiind însoțit de proiecții de film, videomapping, expoziții de istorie și artă contemporană, dar și acțiuni de responsabilitate socială pentru promovarea turismului sustenabil.

M85_2222

Peștera Ialomiței, una dintre cele mai spectaculoase din patrimoniul speologic, va deveni o scenă naturală pentru un număr de peste 50 de artiști confirmați. Unele dintre cele mai bune voci și formații autohtone vor fi prezente alături de tineri muzicieni aflați în plină afirmare. Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook The Jazz Cave Festival.

M85_2162

Organizatorii, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), și-au propus să aducă în oferta culturală un eveniment de tradiție care să celebreze, alături de public, diversitatea muzicii de jazz, printr-un festival multi-cultural și de responsabilitate socială. Partenerii principali alături de care s-a conturat această inițiativă sunt Asociația Turistică Peștera – Padina, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Hotel Peștera.

Evenimentul se va desfășura în acord cu toate preverderile legale, precum prima ediție – pilot, The Jazz Cave Beginnings, care a avut loc în octombrie 2020. Biletele sunt disponibile prin myticket.ro, vizitarea Peșterii fiind inclusă în costul biletului alături de un pahar de vin bio din podgoriile Domeniul Bogdan.