Skip to main content

Stagiunea Jazz in the Garden – 500 Miles High – Ana Maria Galea Trio

By iunie 18, 2024iulie 2nd, 2024Proiecte culturale

Stagiunea Jazz in the Garden continuă cu recitalul 500 Miles High – Ana Maria Galea Trio la Muzeul Hărților, vineri, 28 iunie, orele 18:30.

Ana Maria Galea – voce
Csikos Daniel – pian
Robert Cozma – trombon

Pentru Anamaria Galea jazz-ul clasic a însemnat dintotdeauna forma perfectă de expresie a creativității sale. Combinația voce, trombon, pian este o formulă mai puțin întâlnită pe scenele din întreaga lume. Vocea caldă a Anei Maria Galea este însoțită de sunetele puternice și expresive ale trombonului lui Robert Cozma și de armoniile sofisticate ale pianului prin Daniel Csikos într-o călătorie sonoră în care veți recunoaște piese celebre din literatura americană și națională, dar veți fi surprinși și de compoziții originale ale celor trei, fiecare dintre ei aflându-se la o maturitate artistică, fiind pe scenă de mai bine de 15 ani. O formulă intimă, camerală în care cei trei artiști pornind de la o temă semnată Chick Corea ne invită la o călătorie sonoră menită să marcheze unele etape importante din jazz-ul clasic, contemporan și post-modern. Acuratețea intonației vocalistei, sensibilitatea, expresivitatea dar și improvizațiile celor trei parteneri de scenă vor transforma curtea Muzeului Hărților într-un spațiu al reveriei la ceas de seară în care inimile și mințile auditorului vor aluneca involuntar într-o „fantezie” irepetabilă.

De la swing la bossa-nova, baladă ori jazz-vals, toate temele prezentate vin să întărească convingerea că cei trei artiști dispun de forță și acuratețe a intonației, expresivitate, creativitate alternând cu inspirație improvizațiile ritmice cu momente de lirism care vă vor purta în cele mai intime zone ale emoțiilor dumneavoastră.

Participarea la concert se face prin achiziționarea biletului de 15 lei/persoană, în limita locurilor disponibile, accesând acest link:

https://eventbook.ro/other/bilete-jazz-in-the-garden-ana-maria-galea-trio

Evenimentul este organizat la Muzeul Hărților în parteneriat cu UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România).

Ana Maria Galea este născută la Galați. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureș la secția de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri și alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz și Poezie la Palatul Mogoșoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER, Festivalul „TamTam” – Brașov, dar și în cluburi de jazz sau teatre din țară și străinătate (Spania, Ungaria și Anglia). A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos, reprezentanta României la Festivalul Muzicii Europene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri (muziciani nominalizat la Grammy) și Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureșene”, organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureș, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER, proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate și printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatica și muzica. Îndrumătorii și mentorii ei în domeniul musical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu și Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și susține în permanență o campanie de promovare a muzicii de clasice și de jazz prin acțiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea și promovarea de concerte.

Artista este și inițiatoarea proiectelor „Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureș”, „Muzică și Arte” sau a „Festivalului Internațional Studențesc de Jazz” de la Târgu Mureș, pentru care a fost și project manager la prima ediție.

 

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secția pian, clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz și-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează și în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studențesc de Jazz de la Tg. Mureș”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” și Festivalul „Leonard”, ediția a XII-a de la Galați. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susținute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunități la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Târgu Mureș”.

Născut la Iași în 1993, Robert Cozma a debutat în anii de liceu cu „Junior Jazz Band”, ansamblu inițiat în anul 2008 de prof. Cristina Cozma la Palatul Copiilor din Iași. A urmat studiile muzicale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu din Iași, specializarea Compoziție Jazz și Muzică Ușoară, cu prof. univ. dr. Romeo Cozma, unde s-a remarcat prin participarea la recitaluri, concerte și festivaluri studențești de jazz. Are în palmares mai multe distincții, dintre care amintim: Premiul de popularitate, cu grupul „Jazzissimo”, la Sibiu Jazz Festival 2014, Premiul Special al juriului la Festivalul International Studențesc de Jazz de la Târgu Mures 2014, Premiul III cu grupul „Jazzissimo” la Sibiu Jazz Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun instrumentist-improvizator la Festivalul International Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș 2015; premiul pentru cel mai bun solist instrumentist la Festivalul Concurs Internațional de Jazz „Johnny Răducanu de la Brăila, ediția 2018. În anul universitar 2016 – 2017 a primit o bursă Erasmus la Hochschule für Musik din Nürnberg, Germania, specializarea Master Jazz – Trombon, unde a studiat cu profesorul Jürgen Neudert, studiu absolvit în vara anului 2019. În perioada 2019- 2021 a studiat compoziție și aranjamente jazz cu Steffen Schorn. Tot aici a avut șansa să studieze piano jazz cu Rainer Böhm și Andreas Feith, doi pianiști de referință ai jazzului contemporan german. Din 2022, Robert Cozma a devenit membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

 

Durata concertului este de 50 de minute.

Vă așteptăm cu drag!