Skip to main content

Primul concert al anului 2016 va fi susținut de cvartetul de muzică clasică „Solartis”, care în toamna anului 2014 a fost laureat cu Premiul II şi Premiul Special “Antonin Dvorak” la Concursul International de Muzica de Cameră “Plovdiv, Bulgaria”.

Cvartetul este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti si s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionati de a face muzică şi de a cânta împreună.

Ei sunt:
Sabin Penea – vioara I
Ana Maria Marian – vioara II
Laura Zecheru – viola
Andrei Niţescu – violoncel.

Cvartetul „Solartis” (Solartis Quartet) rămâne un ansamblu promiţător pe scenele din România şi este cel mai potrivit pentru primul concert din anul nou.

***
Intrarea la eveniment este liberă!

***
Emisiunea concert se va transmite on air pe frecvenţele Radio Tîrgu-Mureş şi online pe www.radiomures.ro

***
Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music.

Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

solartis tg mures