Skip to main content

Recitalul pianistei Mădălina Pașol cu participarea balerinului Alin Gheorghiu în proiectul „Aventurile lui Muzicilă”

By octombrie 15, 2020Proiecte culturale

O avalanșă de sunete fermecătoare de pian va fi scena pașilor de balet, influențânu-se reciproc într-o poveste plină de magie, pentru toate vârstele.

Duo-ul special format din Mădălina Pașol – pianist concertist și Alin Gheorghiu – maestru de balet va încheia proiectul „Aventurile lui Muzicilă” prin episodul mult așteptat de cei mici: „Muzicilă în lumea dansului”.

Spectacolul se va desfășura exclusiv online, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 12:00, cu transmisiune în direct pe platforma www.enjoytv.ro, pe Facebook și YouTube, pe paginile Enjoy TV Romania.

1 Madalina Pasol

În acest ultim spectacol, alaturi de Alin Gheorghiu, va fi invitată Simona Tărtăcuță, curator de artă, care le-a pregătit copiilor o poveste despre pasiunea sa: pictura și arta contemporană. Călăuza evenimentului, Muzicilă – actorul Filip Ristovski, a pregătit tuturor ascultătorilor și alte surprize, cei mici fiind îndrumați să-și pună pantofii de dans și să urmărească transmisiunea în direct de la Biblioteca Națională.

2 Alin Gheorghiu

Pe cuprinsul proiectului început în februarie 2020, Muzicilă le-a propus celor mici să descopere universul muzicii clasice din diferite perioade stilistice și istorice, prin intermediul atelierelor creative, urmate de întâlniri cu artiști consacrați, proiecții video și concerte susținute de ansambluri apreciate pe marile scene ale României. Zeci de copii au luat cu asalt evenimentele, locurile fiind epuizate de fiecare dată. Au pus întrebări și au descoperit o lume inedită a muzicii și a artelor, atât povestită, cât și ilustrată de numeroși artiști care au explicat pe înțelesul tuturor amănunte ale pasiunii lor.

Evenimentele s-au transformat într-un amplu laborator de creație și învățare, pe placul tuturor membrilor familiei, într-un mediu nonconformist și plăcut de petrecere a timpului liber. Recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, conceptul le-a oferit participanților contextul prin care să învețe să descopere imagini, emoții, cromatici în asociere cu nuanțele muzicii clasice.

În același timp, cei mici au făcut cunoștință cu principalele instrumente muzicale învățând să asculte muzica dezvăluită pe scenă, dând frâu liber imaginației. Ghizi în această aventură au fost profesori acreditați, membri și voluntari ai Organizației Cercetașii României, prin filiala locală „Steaua polară”.

Din calendarul de evenimente au mai făcut parte episoadele „Muzicilă în lumea poveștilor”, „…magiei” și „…culorilor”. Au participat artiști consacrați dar și tineri aflați în plină afirmare: scriitoarea Monica Bătrânu, membrii ansamblului de percuție ICon Arts coordonat de Alexandru Anastasiu, actorii Filip Ristovski și Alexandru Unguru, chitariștii Costin Soare și Mihail Petre, Magicianul Augustin, Răzvan Suma și Ansamblul PlaCello.

„Aventurile lui Muzicilă” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Biblioteca Națională a României, centrul comercial AFI Cotroceni, Editura Curtea Veche. Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Cronica Română, Zile și Nopți, Agenția de Carte, Șapte Seri, România Pozitivă, Munteanu Recomandă