Skip to main content

Recital de chitară Duo Hesperus

By decembrie 5, 2023decembrie 21st, 2023Proiecte culturale

UCIMR vă invită sâmbătă, 16 decembrie, începând cu orele 19:00, la Biserica Anglicană din București (Church of the Resurrection, Bucharest) pentru un recital de chitară Duo Hesperus, alături de chitariștii Costin Soare și Ioan Bănescu.

Costin Soare este un apreciat muzician, îmbinând frumoasa carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti, şi cadru asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică din București), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” și profesor în cadrul Academiei ICon Arts.

Ioan Bănescu este un tânăr talentat, student al programului de masterat de la Universitatea Națională de Muzică din București. Este cunoscut drept un chitarist pasionat, cu o activitate concertistică intensă, apreciat pentru interpretarea repertoriului tradițional, cât și pentru interesul său pentru muzica contemporană. De asemenea, Ioan este participant cu tradiție în cadrul Academiei ICon Arts.

Se spune că elevul poate să depășească profesorul, iar Ioan a demonstrat acest lucru, împărțind scena cu mentorul său, Costin Soare, devenind acum colegul său deopotrivă.
Haideți să îi ascultăm împreună și să ne bucurăm de acordurile acustice ale chitarei.

Detalii: https://bit.ly/DuoHesperus