Skip to main content

Întâmpină Sărbătorile de iarnă cu un concert de jazz oferit de Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian și Tudor Parghel

Miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu ora 19:00, Irina Sârbu, alături de muzicienii Puiu Pascu, Ciprian și Tudor Parghel, vor susține un captivant concert de jazz la Lapidarium-ul Casei Filipescu Cesianu, în Calea Victoriei, în cadrul stagiunii „Prietenii Muzicii în Universitatea din Bucureşti”

Irina Sârbu este absolventă a Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din 2006 și actualmente este solistă de muzică jazz. La nici 30 de ani, aceasta a experimentat deja muzica românească interbelică, bossa nova jazzul, folclorul, pianul, teatrul și este recunoscută pentru timbrul inconfundabil al vocii.

În cadrul spectacolului de absolvire, „Cele două orfeline“, a obţinut premiul pentru Cel mai bun spectacol la Gala UNATC 2006.  A urmat apoi cursurile masterale în cadrul aceleiaşi universităţi, iar mai apoi s-a înscris la şcoala doctorală de teatru pentru copii.  Din 2002, a început să cânte jazz, când a debutat în cadrul emisiunii „Povestiri din studioul Artelor“ a Radio­difuziunii Române. De asemenea, a câștigat „Premiul pentru debut“ la Gala Premiilor Jazz, în 2004. A apărut pe scene din New York, Washington, Viena, Paris, Londra, Madrid, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Atena, Bruxelles, Veneţia.  Dintre colaborări putem menționa: Puiu Pascu, Marius Mihalache, Marius Popp, Sorin Romanescu, Alex Man, Mircea Tiberian şi alţii. A înregistrat un album împreună cu Marius Mihalache,  intitulat „World Symphony“.

A susținut concerte caritabile precum,  „Suflete de aur – Stele pentru o viaţă de copil“, prin care Teatrul Naţional din Bucureşti şi-a încheiat stagiunea la sfârşitul lunii iunie. În acel show, solista a reinterpretate muzica populară clasică, împreună cu violoncelistul Adrian Naidin şi contrabasistul Ciprian Parghel, adăugând acorduri de jazz vesele, plăcute şi spontane. În debuturile sale, aceasta se considera a fi timidă, dar și-a dezvoltat pe parcurs încrederea în sine pe scenă. Pentru Irina Sârbu, concertele de  jazz permit exprimarea liberă prin arta muzicii.

În cadrul concertului „Prietenii muzicii”, Irina Sârbu, va concerta alături de Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabass, Tudor Parghel – baterie

Puiu Pascu este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și este reprezentativ pentru jazz-ul românesc și muzica ușoară.

Cipiran și Tudor Parghel moștenesc talentul mamei lor Anca Parghel, punând la punct un proiect ce îmbină muzica clasică cu jazz-ul.

Cea de-a VIII-a ediție a stagiunii „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” este organizată în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Muzeul Municipiului București și EnjoyTV.ro.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

Mai multe informații și calendarul viitoarelor evenimente din cadrul programului pot fi accesate aici.

Intrarea este liberă, iar concertele vor fi transmise prin live streaming pe pagina enjoytv.ro.

afis-prietenii-muzici-dec-2016_var3_miiiiic