Skip to main content

Prietenii Muzicii VI – Concert de jazz – Ana Cristina Leonte

By ianuarie 20, 2016martie 16th, 2016Festivaluri si evenimente culturale, Proiecte culturale

Vă invităm să luați parte la o seară de jazz alături de solista Ana-Cristina Leonte, una dintre cele mai bune voci feminine de jazz din România, acompaniată de Alexandru Arcus – saxofon și Ciprian Pop – chitară.

Recitalul va avea loc miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 19:00, la sala de concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu str. Pitar Moş).

Absolventă de jazz la Universitatea Națională de Muzică București, Ana Cristina Leonte a primit, în 2015, premiul pentru „Cel mai bun solist vocal” la Concursul Internațional Johnny Răducanu. Premiul se adaugă celorlalte distincții importante obținute pe parcusul carierei muzicale: „Best New Jazz” în cadrul Galei Premiilor Sunete (2014); „Best Vocal Performance Award” la Sibiu Jazz Festival (2013); „Cea mai bună trupă de jazz”, alături de Michael Acker și Albert Tajti, la Târgu Mureș (2012).

Printre cele mai notabile realizări se numără participarea, în primăvara anului 2014, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio România Cultural, proiect urmat de un concert la Viena, susținut alături de Electric Brother, Alexandru Anastasiu, Elena Moroșanu și Tavi Scurtu la invitația Institutului Cultural Român.

***

Intrarea este liberă!

***

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music.

Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” este găzduită în sălile Universităţii din Bucureşti. Partenerii proiectului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Radio România Cultural (RRC).

leonte