Skip to main content

„Never let me go” în stagiunea „Joia de artă”

Joi 29 martie 2018, începând cu ora 19.00, Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu Uniunea de Creație interpretativă a Muzicienilor din România vă invită la „Teatru 74” aflat în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Tîrgu Mureș să Stagiunea „Joia de artă” ,  la spectacolul „Never let me go” , un proiect muzical ce propune reinterpretarea unor piese din repertoriul standard de jazz, precum compoziții de Jay Livingston, Miles Davis, Cole Porter și Jimmy Van Heusen cu Teodora Spînu – voce, Daniel Csikos – pian si Ciprian Parghel – contrabas.

Încasările din biletele de la acest concert vor fi donate în contul lui Emil Baier, tânăr basist în vârstă de 26 de ani, diagnosticat cu o formă rară de cancer!

 29746457_2042314936056883_861675430_o

Biletele se pot achizitiona la fața locului dar vă rugăm să faceți o rezervare la numărul de telefon 0799881210 sau pe teatru74@gmail.com

Prețul biletelor de intrare la spectacolele noastre sunt :

25 lei – bilet adult

15 lei – bilet student, pensionar

10 lei – bilet elev

 Pentru biletele de 25 lei și 15 lei , la intrare veți primi un pahar de vin din partea noastră.

 

Mulțumim partenerilor :

Teatru 74

Cotindianul „Zi de zi”

Out in Mureș

Agenția de carte. Ro

Câteva date despre muzicienii invitați :

Ioana-Teodora Spinu 

S-a născut la Constanta unde a studiat canto-jazz la Colegiul National de Arta “Regina Maria”, continuând la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, în prezent fiind studentă la master. A susținut concerte în numeroase festivaluri din Romania printre care amintim “Femei pe Mătăsari”, Street Delivery – Jazz for Kids, Festivalul de Jazz în aer liber – Promenada Mall, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Godot în Bucureşti, în cadrul proiectelor Seri de Jazz şi muzică clasică – Radio România Târgu Mureş, în cadrul proiectului „Padurea Rotunda” – Reghin și Stagiunea de evenimente „Muzica și arte la muzeu” în Târgu Mureş. Cel mai recent proiect în care este implicată se numește “Tarot Tales” de la Teatrul Dramaturgilor Români din București – un musical pe texte de Saviana Stănescu iar muzica este compusă de Mircea Tiberian.

Daniel Csikos

Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, Festivalul Promenadelor din Brașov. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Tot din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş. Daniel Csikos este membru permanent al grupului „New Landscapes” pe care l-a format împreună cu vocalista Ana Maria Galea.

Ciprian Parghel

S-a născut la Suceava dar a copilărit în București. A urmat studiile liceului „Dinu Lipatti” ca mai apoi să le continue la Conservatorul Royal din Bruxelles unde a fost unul dintre cei mai apreciați studenți ai sectiei de contrabas. I-a fost alături pe scenă, încă de la o vârstă fragedă, mamei sale, vocalista Anca Parghel alături de care a participat la numeroase festivaluri în țară și străinătate. A colaborat cu unii dintre muzicienii reprezentativi pentru scena de jazz, printre ei Emil Bîzgă, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Johnny Răducanu. Azi, Ciprian Parghel este membru în cel mai important proiect al vocalistei Irina Sîrbu – „Irina Sîrbu Band” dar colaborează în numeroase formule alături de cei mai valoroși muzicieni de jazz din țară.