Skip to main content

Marius Constantinescu, o expunere liberă la Round Table Sibiu

By noiembrie 2, 2018noiembrie 7th, 2018Proiecte culturale

Conferință – spectacol – interviu – concert – emisiune… sunt doar câteva dintre atributele Round Table România cu care v-am obișnuit prin cele peste 30 de evenimente realizate până acum.

Ultimul eveniment Round Table Sibiu din acest sezon îl va avea în rol principal pe bine-cunoscutul prezentator și realizator radio-TV Marius Constantinescu, „vocea” de la Festivalul George Enescu.

Evenimentul este programat miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4).

Invitatul acestei ediții, cunoscut pentru interviurile sale cu personalități aparte ale vieții culturale internaționale, se va regăsi de această dată în postura de „intervievat”, prin dialogul purtat cu Oana Ciucă Lázár în rol de moderator, dar și jurnalist cultural.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com

Dialogul celor doi va fi completat și la această ultimă ediție pe 2018 de intermedii artistice susținute de Open Strings Quartet: Nicu Sulț – vioară, Iuliana Cotîrlea – vioară, Gabriel Silișteanu – violă și Titus Tincu –violoncel.
round table sibiu (2)

Despre Marius Constantinescu

În prezent, Marius Constantinescu este prezentatorul și coordonatorul seriei Interviurilor Enescu 2017, care pot fi vizionate la TVR. Se ocupă cu prezentarea și realizarea magazinului de artă de la TVR 3, Cult@rt, și este un apreciat amfitrion al evenimentelor culturale. De asemenea, acesta scrie diverse articole de art and lifestyle și predă cursuri de perfecționare, dedicate unui public suficient de matur încât să îi înțeleagă vasta experiență profesională și spirituală.

Marius Constantinescu și-a început cariera lucrând în publicitate, descoperindu-și ulterior pasiunea pentru radio. După opt ani petrecuți la Radio România (Actualități și Cultural), acesta și-a îndreptat atenția către domeniul vizualului, angajându-se în televiziune.

Numele său este asociat cu Festivalul Internațional George Enescu, unde nu numai că prezintă concertele transmise în direct, dar se ocupă și cu intervievarea marilor artiști invitați la acest eveniment cultural. Marius Constantinescu a reușit să surprindă esența festivalului în paginile volumului Press Pass. Interviuri şi pagini de jurnal de la Festivalul Internaţional George Enescu, ediţiile 2011 şi 2013.

Dintre aparițiile literare ale lui Marius Constantinescu se numără volumele Profil. Poveste. Personaj (proiect pentru care a obținut trei premii APTR), CORTEZ (o biografie inedită a Vioricăi Cortez, faimoasa mezzo-soprană) și ROSÉ (o serie de interviuri cu personalități creatoare ale diverselor forme de exprimare artistică precum Sir Salman Rushdie, Amos Oz, Luciano Pavarotti, José Carreras, Andrei Șerban și mulți alții).

Alt succes demn de menționat al invitatului Round Table este titlul de Ambasador Principal al celui mai ambițios documentar românesc, România Neîmblânzită. Producția Off The Fence prezintă aspecte necunoscute despre biodiversitatea țării noastre, iar Marius Constantinescu, în calitatea sa de ambasador, a promovat cu succes documentarul anului 2018.

Nu în ultimul rând, vă reamintim că Marius Constantinescu va încheia lista invitaților acestui sezon Round Table Sibiu nu înainte de a povesti publicului prezent, și celor care vor urmări trasmisiunea pe EnjoyTV.ro, despre legătura sa cu orașul Sibiu, despre contextul Centenarului, dar și despre preferințele sale culinare din Sibiu în perspectiva Regiunii Gastronomice Europene 2019.

În completare, seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri oferită de Budureasca, partenerii evenimentului cărora le mulțumim și cu acest prilej pentru prezență.

Printre ceilalți invitați care au au participat la aceeași „masă rotundă” în acest sezon s-au numărat scriitorul Radu Vancu și managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Silviu Borș, urmați de Vasile Oșean, doctorul român care a traversat Atlanticul, și scriitorul Florin Iaru. Edițiile lor pot fi urmărite aici: https://bit.ly/2OspAuT

Organizator: UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu Sibiu – Pagina oficiala a orașului

Parteneri: Exces MusicEnjoytv Romania, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul GONG SibiuBudureascaReflexo-VitalTulipa Flower Shop (www.tulipa.ro).