Skip to main content

Lugano Percussion Ensemble vine în România!

By iunie 16, 2023Proiecte culturale

Lugano Percussion Ensemble (LPE) este un fenomen cultural muzical elvețian, cunoscut la nivel național și internațional, care încurajează colaborări profesionale la nivel înalt în interiorul și în afara granițelor elvețiene.

LPE se ocupă de difuzarea muzicii moderne, se concentrează pe experimentarea „muzicii noi” colaborând cu compozitori contemporani și explorează un limbaj muzical inovator pe scena culturală și concertistică elvețiană și internațională.

Ansamblul compus din 6 percuționiști profesioniști este unic pe teritoriul elvețian, iar legătura pe care o are cu alte organizații internaționale permite grupului să participe în fiecare an la diferite festivaluri din întreaga lume ca invitați.

Celebrul ansamblu a participat la festivaluri de renume internațional, trecând prin Indonezia, Germania, România, SUA, America Latină sau Vietnam, colaborând cu muzicieni cunoscuți, cum ar fi celebra pianistă Martha Argerich pentru înregistrarea unui 𝑑𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝑏𝑜𝑥 𝑠𝑒𝑡, produs de RSI și distribuit de casa de discuri, Deutsche Grammophon.

În perioada 6-7 iulie, membrii grupului elvețian vor susține workshopuri-uri și mastreclass-uri împreună cu studenții de la Universitatea Națională de Muzică din București, care vor avea ocazia să deprindă noi tehnici de percuție.

La sfârșitul celor două zile de pregătire va avea loc un concert susținut de grupul Lugano Percussion Ensemble împreună cu studenții care au participat la masterclass, în Sala George Enescu a UNMB.

Programul este următorul:

6 iulie
15:00 – Workshop
16:00 – Masterclass tamburină și trianglu: M° Alberto Toccaceli
18:30 – Repetiții LPE și Studenți

7 iulie
10:30 – Masterclass Timpani M° Andrea Tiddi
14:30 – Repetiții LPE și Studenți
19:00 – Concert – Sala George Enescu UNMB

Membrii grupului Lugano Percussion Ensemble sunt:

  • Gregorio Di Trapani
  • Armando De Angelis
  • Davide Poretti
  • Alberto Toccaceli
  • Andrea Tiddi
  • Luca Bruno

Pentru mai multe informații, accesați pagina www.lpensemble.com