Skip to main content

László Fenyö

By martie 21, 2024Session 1

Violoncelistul maghiar László Fenyö, născut în 1975, face parte din elita mondială a violonceliștilor de când a câștigat Concursul Internațional Pablo Casals din 2004 de la Kronberg, Germania.

Este aclamat ca fiind unul dintre cei mai interesanți artiști ai zilelor noastre de către publicul și criticii săi.

Având capacitatea unică de a prezenta intențiile compozitorului, acesta își captivează și fascinează publicul. Prin abilitățile sale tehnice uluitoare și prin expresivitatea emoționantă, concertele sale devin experiențe speciale, în care muzica poate fi explorată din nou cu fiecare concert.

În ultimii ani, László Fenyő a concertat pe cele mai renumite scene din întreaga lume, inclusiv la Concertgebouw din Amsterdam, Wigmore Hall din Londra sau Gasteig din München. A fost solist alături de orchestre precum Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică Coreeană, Orchestra Simfonică Radio din Frankfurt, Beethoven Orchester Bonn, Staatskapelle Weimar, Philharmonia Hungarica, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Orchestra Simfonică din Lancaster, Orchestra Simfonică din Shanghai, Orchestra Filarmonică din Christchurch, Orchestra Filarmonică din Bogota, Orchestra Filarmonică din Sofia și Sinfonietta Cracovia. A interpretat de multe ori cu dirijorul Krzysztof Penderecki.

În 2005, a primit mult râvnitul Premiu Franz Liszt acordat de Ministerul Culturii din Ungaria, precum și Premiul Junior Prima în 2008.

László Fenyő și-a început educația muzicală în Ungaria. Încă de la vârsta de 13 ani a devenit elev al profesorului László Mező la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta. Mai târziu, în timp ce își continua studiile la Lübeck cu profesorul David Geringas, tehnica sa briliantă, simțul și siguranța stilului și repertoriul său neobișnuit de vast, i-au adus mai multe premii la concursuri importante.

Printre acestea se numără Concursul Internațional de Muzică de la Geneva, Concursul Rostropovich de la Paris, Concursul Adam Cello de la Christchurch și Concursul Radioului Maghiar de la Budapesta.

După finalizarea studiilor, și-a extins în mod decisiv orizonturile muzicale sub tutela lui Bernard Greenhouse. László Fenyő a fost violoncelist principal al Filarmonicii Maghiare din 1998 până în 2001 și al Orchestrei Simfonice Radio din Frankfurt din 2001 până în 2012.

Poți studia sub îndrumarea sa la ICon Arts Academy în această vară.