Skip to main content

Judith State, actrița din Sieranevada, va deschide noul sezon Round Table România

By februarie 2, 2017februarie 19th, 2017Festivaluri si evenimente culturale, Proiecte culturale

Judith State va fi prima invitată a Valentinei Sandu – Dediu în debutul noului sezon Round Table România, joi, 9 februarie, de la ora 17:00. Evenimentul se va desfășura în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr. 33).

Cunoscută publicului larg prin rolul Sandrei din „Sieranevada” (r. Cristi Puiu), film selectat pentru Palme d’Or în anul 2016, Judith State este unul dintre cei mai activi coregrafi români. Însă puțini știu că primul flash-mob de amploare din România a fost inițiat de Judith State, când peste 200 de oameni au dansat în centrul Capitalei pentru a-i aduce un omagiu lui Michael Jackson.

Încă de la debutul proiectului, în toamna anului 2015, deschiderea fiecărui sezon Round Table a fost dedicată promovării dansului contemporan, prin prezența coregrafilor Răzvan Mazilu (Sezonul 1), Cosmin Manolescu (Sezonul 2), Vava Ștefănescu (Sezonul 3), completând tradiția prin ediția de joi dedicată lui Judith State.

Inițiat de UCIMR, proiectul însumează până în prezent 25 de evenimente, cu zeci de mii de vizualizări pe internet. Începând cu acest sezon, Round Table se va desfășura după un format itinerant, cu ediții în București, Brașov, Sibiu și Târgu-Mureș, nelipsind intermediile artistice live. Cu acest prilej, organizatorii au completat numele proiectului, devenind Round Table România. Printre invitații Sezonului 4 se numără Luiza Zan, Dan Perjovschi, Horia Mihail și Tiberiu Soare.

„Programul Round Table România urmărește, și în acest sezon, promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” Valentina Sandu – Dediu

La evenimentul de deschidere, intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

Toate cele 8 ediții ale Sezonului 4 vor fi transmise în direct pe EnjoyTV.ro.

Judith-State. foto UCIMR - Mihai Benea

 

Despre Judith State

Motto:

„Dacă nu eşti cu inima în ceea ce faci, mai bine nu faci. Dacă nu vorbeşti despre adevăr, mai bine taci. Că este vorba despre curaj şi generozitate.”

(Judith State, într-un interviu cu Vlad Odobescu).

Judith State este licențiată a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, dansatoare profesionistă, coregraf și, în ultima perioadă, s-a făcut remarcată ca actriță în fimul regizat de Cristi Puiu, „Sieranevada”.

Mărturisește că și-a dorit să facă dans din copilărie. Această dorință a început în momentul în care a fost chemată de fratele ei să vadă videoclipul lui Michael Jackson pentru piesa „Smooth Criminal”. A simțit o energie și o vibrație, a fost fascinată de perfecțiunea sincronului. Probabil că în acele momente – în copilărie – nu se gândea că peste ani va organiza un flashmob, cu 200 de oameni, la Piața Romană, un tribute pentru Michael Jackson.

O întâlnire care a marcat-o a fost întâlnirea cu Răzvan Mazilu. Au colaborat la spectacolul „Depeche/Dance” în 2009, pus în scenă la teatrul „Odeon”. Îl consideră un spectacol al dansatorilor care l-au conceput. Toți erau de ,,neînclocuit” – un spectacol gândit și simțit de fiecare în parte, imposibil de reluat într-o altă formulă.

Judith State a obținut o bursă în U.S.A la „Broadway Dance Centre” unde a studiat 4 luni în cadrul programului internațional de pregătire I.S.V.P. Broadway Dance Center. A fost o perioadă de perfecționare dar și de introspecție foarte intensă. Stilurile de dans se schimbau frecvent de la balet clasic la jazz şi de la hip-hop şi street-jazz la dans contemporan, astfel că s-a întors din SUA cu mult mai multă asumare și determinare.

Din anul 2012 este inițiatoare a „DaDans Project”, dedicat celor pasionați de dans și coregrafie. Proiectul a dus la realizarea unei co-producții româno-germane, „Magnetic Fields”, alături de compania de dans „subsTANZ” a coregrafului Massimo Gerardi. Un an plin de realizări pentru Judith State este 2014. În acest an a fost bursieră la „ImpulsTanz Vienna International Dance Festival” prin Wild Card-ul oferit de Asociația 4Culture; a realizat, ca asistent de coregrafie și interpret, alături de Răzvan Mazilu, muzicalul „West Side Story” la Teatrul „Odeon” și a semnat o parte din coregrafia spectacolului „Hai iu iu nu Hi you you” în regia lui Radu Afrim și a spectacolului de teatru „Vrei sa mori în locul meu?” la Teatrul Nottara.

Judith State a colaborat cu mari coregrafi a momentului: German Jauregui, Inaki Azpillaga, Brice Mousset, Massimo Gerardi, Laura Aris, Francesca Harper, Dana Foglia, Billy Bell, Chris Hale, Derek Mitchell, Luam, Candace Brown, Jared Grimes, Chris Judd, Neil Schwartz sau Jared Jenkins.

Poster Judith State

În prezent, predă constant cursuri de dans contemporan pentru începători și dansatori profesioniști la W.A.S.P. – Working Art Space and Production, Casa de Balet și Linotip – Centru Independent Coregrafic și dansează în „Clean Me” – GoPlastic Company (Germania), „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” – Teatrul Odeon, „Nesomn”, „Promised Land” și musicalul „My Fair Lady”.

Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferită de Senator Wine, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Cel de-al patrulea sezon Round Table România se va desfășura în Sala de Operă a Conservatorului bucureștean, renumită pentru calitățile sale acustice. O parte din scenografie cuprinde mobilierul Delta Studio, companie implicată de 20 de ani în promovarea design-ului românesc la cele mai bune standarde, alături de branduri renumite la nivel internațional. Masa în jurul căreia se vor purta dialogurile cu artiștii invitați face parte din colecția „Țol” creată de arh. Cristina Bulat după inspirație folclorică românească, proiectele arhitectului primind numeroase aprecieri în reviste de profil internaționale.

Round Table București este un proiect al UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, inițiat în toamna anului 2015. Arhiva completă a evenimentelor este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV România.