Skip to main content

Jazz in the Garden

By mai 17, 2023mai 19th, 2023Proiecte culturale

UCIMR vă invită la „Jazz in the Garden”, parte a programului de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023, la Muzeul Hărților din București.

Joi, 18 mai, veți avea ocazia să explorați muzeul și să descoperiți comorile istorice ale hărților din întreaga lume, totul pe ritmurile de jazz care vor răsuna în grădina muzeului.

Concertul de jazz va fi susținut de Andrei Petrache Trio și va fi unul contemporan nordic în culori balcanic-orientale.

Nu ratați ocazia de a asculta un spectacol live de jazz modern, într-un cadru istoric.

Andrei Petrache Trio este un proiect proaspăt care a luat naștere în urmă cu trei ani, atunci când ideile muzicale și sinergia de grup au devenit convergente și li s-a ivit ocazia să-și concretizeze planurile muzicale. Andrei este pianist și compozitor, iar împreună cu basistul Alexandru Marin și toboșarul Philip Goron formează un trio cu un background solid de muzică clasică și alternativă, cei 3 fiind studenți sau absolvenți de Conservator la diferite secții.

Povestea din spatele acestei componențe vorbește despre prietenii strânse și despre plăcerea de a cânta și de a improviza într-o formulă bine sudată, asta în ciuda faptului că fiecare dintre cei 3 tineri are multiple alte proiecte în paralel.

Repertoriul lor conține piese originale scrise de Andrei special pentru această formulă de trio, într-o zonă de jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale, la acestea adăugându-se câteva reinterpretări fresh ale mai multor standarde de jazz.

Până în prezent au concertat la festivaluri ca Jazz in the Park (2022) sau Sepsi Jazz&Blues Festival (2022), recent în deschiderea unui concert susținut de Avishai Cohen (trompetă) în luna martie 2023 și în cadrul a multe alte concerte de jazz organizate în București și în țară.

📍 Muzeul Hărților din București
🗓️18 mai, începând cu ora 18:00
🎟️ Gratuit

Aseară, grădina Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi a devenit neîncăpătoare pentru vizitatorii de toate vârstele care au dorit să asiste la concertul de #jazz susținut de Andrei Petrache Trio.
Ne bucurăm să vedem oameni în număr atât de mare la evenimentele noastre și promitem să continuăm să organizăm astfel de evenimente, alături de partenerii noștri deveniți deja prieteni. 
Andrei Petrache Trio este un proiect proaspăt care a luat naștere în urmă cu 3 ani, atunci când ideile muzicale și sinergia de grup au devenit convergente și li s-a ivit ocazia să-și concretizeze planurile muzicale.
Andrei este pianist și compozitor, iar împreună cu basistul Alexandru Marin și toboșarul Philip Goron formează un trio cu un background solid de muzică clasică și alternativă, cei 3 fiind studenți sau absolvenți de Conservator la diferite secții.
Vă mulțumim tuturor pentru prezență!