Skip to main content

JAZZ BASTION III – Jesse Davis Quartet

By august 14, 2023Proiecte culturale

Miercuri, 16 august, de la orele 19:00, continuăm periplul jazzistic din cadrul Stagiunii JAZZ BASTION III – #Globetrotter. Ajungem astfel în SUA, alături de Jesse Davis Quartet.

Jesse Davis
Jesse Davis este un saxofonist american de jazz, care și-a început cariera ca student la Centrul pentru Arte Creative din New Orleans al lui Ellis Marsalis. După absolvire, Davis s-a lansat în jazz, înregistrând opt albume la casa de discuri Concord Jazz, alături de colaborări cu artiști precum Jack McDuff și Illinois Jacquet. Davis a studiat muzica la Universitatea Northeastern Illinois, iar în 1989 a primit premiul „Cel mai remarcabil muzician” de la revista Down Beat.

Dimitris Karkoulias
Născut și crescut în Atena, Grecia, Dimitris Karkoulias a dezvoltat o fascinație pentru muzică încă de la o vârstă fragedă. Călătoria sa a început cu pianul clasic, vioara și chitara bas electrică, dar curând a fost fermecat de sunetele calde ale muzicii de jazz. Cu un simț natural pentru improvizație și o dorință de neoprit de a experimenta, Dimitris a început să-și dezvolte talentul în domeniul pianului de jazz și ulterior al orgii. În stilul său poți găsi influențe de la Oscar Peterson, Bill Evans și Joey Defrancesco, precum și o contribuție proprie unică.

Gabi Matei
Gabi Matei este unul dintre muzicienii noii generații de artiști de jazz din România, un baterist atras de lumea improvizației muzicale. Cu un bogat vocabular muzical, reușește cu succes să se conecteze la sunetul diferitelor proiecte în care lucrează. Formarea sa ca baterist de jazz a fost influențată de profesorul Mircea Tiberian în timpul cursurilor de la Universitatea de Muzică din București și de participarea la ateliere specializate în țară și în străinătate. Activitatea sa în România ca baterist profesionist de jazz este evidențiată de participarea sa la majoritatea festivalurilor de jazz din țară, cum ar fi: Jazz Cave, Electric Castle, Festivalul de Jazz Gărâna, Festivalul de Jazz Sibiu și multe altele.

Kevin Yosua
Kevin Yosua s-a născut în Cirebon, Indonezia. A obținut o bursă completă pentru programul de masterat la Conservatorul Prince Claus, Olanda. De asemenea, a studiat alături de prestigioși interpreți de jazz precum David Wong, Clovis Nicholas, Antonio Hart și mulți alții. Kevin Yosua are mai multe albume sub numele său, iar ultimul îl prezintă pe marele trompetist Alex Sipiagin. Anul acesta, a înregistrat un nou proiect cu Dado Moroni la pian și Joost van Schaik la tobe.