Skip to main content

JAZZ BASTION III – Globetrotter

By august 9, 2023august 14th, 2023Proiecte culturale
Joi, 10 august, de la orele 19:00, continuăm periplul jazzistic din cadrul stagiunii JAZZ BASTION III – Globetrotter cu cel de-al patrulea concert.
Ajungem astfel în Japonia, alături de Yukako Yamano, una dintre cele mai cunoscute pianiste de jazz din Tokyo.
Yukako Yamano și-a început călătoria muzicală la o vârstă fragedă de 3 ani, studiind pianul la Yamaha Music School. Pe măsură ce pasiunea ei pentru muzică creștea, a urmat cursurile liceului atașat la Tokyo College of Music și, ulterior, a studiat pianul clasic la Tokyo College of Music.
La vârsta de 18 ani, pe măsură ce interesul ei pentru muzică se diversifica, Yukako și-a manifestat interesul pentru jazz și a început să susțină concerte live în care interpreta propriile compoziții.
Pe parcursul studiilor universitare, și-a dezvoltat abilitățile muzicale în mod constant, studiind pianul clasic cu Akiko Kodaka și Junko Inada, și pianul de jazz cu Eriko Shimizu și Yuichi Inoue.
În februarie 2013, Yukako Yamano a lansat primul său album intitulat „1st Stage”, alături de Koichi Osamu la bas și Manabu Fujii la tobe. A susținut cu succes un turneu în întreaga Japonie cu acest album, făcându-se cunoscută în rândul iubitorilor de jazz.
În iunie 2015, a lansat cel de-al doilea album „2nd Stage” cu aceeași echipă de muzicieni.
În septembrie 2019, a primit o invitație din partea UNHCR (Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați) și a susținut un concert de succes în Camerun, în fața a 300 de refugiați.
De când și-a început cariera muzicală profesionistă, Yukako a cântat în multe locații și festivaluri de jazz din întreaga lume, alături de artiști internaționali din diverse genuri muzicale.
Yukako Yamano a participat la numeroase festivaluri de jazz, inclusiv în Camerun, China, Republica Democrată Congo, Djibouti, Franța, Hong Kong, Indonezia, Coasta de Fildeș, Iordania, Malaezia, Moldova, Nepal, Singapore, Slovenia, Somaliland, Spania, Taiwan, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA, alături de artiști internaționali din diverse genuri muzicale.
În prezent, Yukako Yamano este instructor la programul muzical Korg Café Style, cercetător pentru Asociația Lee Evans și instructor la Vocal School DADA.
Evoluția ei este una impresionantă, astfel, Yukako Yamano a câștigat recunoaștere în lumea muzicii jazz internaționale. Virtuozitatea și pasiunea ei pentru muzică se reflectă în interpretările captivante și compozițiile originale.
Concertele din stagiunea JAZZ BASTION au loc la Bastionul Țesătorilor din Strada George Coșbuc, nr. 9, Brașov. Accesul publicului la evenimente este gratuit, în limita spațiului disponibil.
JAZZ BASTION. GLOBETROTTER este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov, organizat de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” cu sprijinul partenerilor – Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums.