Skip to main content

Invitatie la conferinta de presa a Festivalului Saptamana Internationala a Muzicii Noi

By mai 17, 2012Proiecte culturale

Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania are placerea de a va invita la conferinta de presa a Festivalului Saptamana Internationala a Muzicii Noi, ce va avea loc joi, 17 mai, la ora 13 in Aula Palatului Cantacuzino (Calea Victoriei nr. 141).
Ajuns la editia a 22-a, binecunoscutul festival SIMN ofera vietii artistice bucurestene, in perioada 19 – 27 mai, 22 de evenimente originale, creative, dedicate in acest an suprarealismului.
Odata cu conferinta de presa va avea loc si vernisajul expozitiei de pictura "Songurile mele" a Ralucai Turliu Cobilanschi, o bucurie a ochiului si sufletului pe care festivalul o va gazdui pe toata durata desfasurarii sale. Imaginile-cantec ale artistei se nasc din muzica si se topesc in muzica, intalnindu-se in mod miraculos cu sunetele si experientele ce vor putea fi vazute si auzite in Saptamana Internationala a  Muzicii Noi.

Motto-ul festivalului – "Este ceea ce este" imbratiseaza imaginatia si creativitatea artistilor care propun proiecte curajoase, originale: spectacol in vitrina, serial surreal cu Barrie si Barbie, cata-strofe dupa Caragiale, moduri de asteptare, opera science fiction, concert cu pasari, cu copii, show-uri multimedia, performance-uri crossing borders, decor audio-video cu / pentru o iluzie de femeie, concert in decor de Craciun in luna mai, creatie colectiva dada, filme, iata tot atatea prilejuri de a lua contact cu o efervescenta a compozitorilor ce se deschid catre creatii mixte, de fuziune intre stiluri, genuri, tehnici, arte, catre o interdisciplinaritate care se ofera publicului dispus sa-si transforme teama de necunoscut in curiozitate.
Ne intalnim cu Mr si Mrs. Nobody, cu Curtea Regala Extraterestra pe ruinele Curtii Vechi Domnesti din Bucuresti, cu Hans Christian Andersen la sala Radio, cu papusa Barbie intr-un pian cu baldachin, cu canari si papagali, cu sonoritatile infinitului agendelor noastre de telefon, cu Osho si cu Pitagora. Ne intalnim cu ipostaze ale noastre surprinse provocator cu multa fantezie, umor si intelepciune.

"Este ceea ce este" ne deschide catre prezent, catre acceptarea tuturor salturilor imaginatiei noastre din tipare si conventii, pentru a ateriza in sfera misterului ce ne atinge intr-un mod profund prin "ceea ce este".

afiș B1

Mario Caroli (Italia), Daniel Kientzy (Franta), Barrie Webb (Anglia) si Eduardo Terol (Spania) vor fi prezenti la Bucuresti alaturi de muzicieni romani, in spatii diverse ale institutiilor partenere (Sala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Muzeul Municipiului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Caminul Artei / Uniunea Artistilor Plastici, Clubul Taranului, Ateneul Roman) si bineinteles, in Aula Palatului Cantacuzino, sediul organizatorului acestui eveniment (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania).

Co-organizatori: Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Asociatia Romana a Femeilor in Arta

Multumim pentru sprijinul acordat de catre Corurile si Orchestrele Radio, British Council Romania, Institutul Polonez, Fundatia Aurea Porta, Universal Music Romania, Orchestra Simfonica Bucuresti, Fundatia Art Production si sponsorilor festivalului: Citroen Romania si BCR Asigurari de Viata 

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, TVR Cultural, Realitatea TV, Sapte Seri, No.14 PlusMinus, Contemporania, Actualitatea Muzicala

www.simn2012.com