Skip to main content

Întâlnire cu Florin Iaru la Round Table Sibiu/ Teatrul Gong

By octombrie 10, 2018octombrie 26th, 2018Proiecte culturale

Despre poezie și întâmplări cotidiene cu Florin Iaru la Round Table Sibiu

O nouă ediție a seriei de spectacole – conferință Round Table Sibiu va avea loc marți, 23 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Gong din Sibiu (Str. Alexandru Odobescu nr.4). Invitatul special al acestei ediții va fi scriitorul Florin Iaru, unul dintre cei mai apreciați autori ai poeziei contemporane.

round table sibiu_florin iaru

Despre opera sa poetică și implicarea în alte domenii precum jurnalism, fotografie și educație, vom afla mai multe din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár marți seară.

„Consider că nu trebuie niciodată ca poezia să devină un obiect al comerţului. Să scoţi cu hârdaiele. Sunt foarte mulţi oameni care scriu poezii, însă cei care rămân în conştiinţa oamenilor sunt atât de puţini.”, mărturisește Florin Iaru.

Un moment aparte al ediției de marți va fi consacrat orașului Sibiu în contextul Centenarului, cât și în calitatea de Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Dialogul va fi completat de muzica ansamblului Tromba Felix: Ciprian Dancu – saxofon, Gheorghe Branici -trompetă, Ionuț Palagniuc – trombon, Andrei Sarafie – chitară bas și Andrei Marcovici – percuție.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin solicitarea invitației electronice la adresa de mail round.table.sibiu@gmail.com Seara se va încheia cu o degustare de vinuri Budureasca din gama Premium, parteneri ai evenimentului.

Cu un format care și-a cucerit publicul de-a lungul celor peste 30 de evenimente organizate până în prezent, Round Table este un eveniment aflat la confluența dintre conferință, spectacol, interviu, concert și totodată emisiune culturală cu public, în centrul căreia personalități de vârf ale societății de azi sunt invitate să expună într-un cadru informal parcursul pe care l-au dobândit în orașul în care locuiesc alături de valorile și principiile care i-au ghidat de-a lungul timpului.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul televiziunii culturale www.EnjoyTV.ro și pe pagina de Facebook EnjoyTV Romania.

Cea de-a patra ediție Round Table Sibiu și cea care va încheia acest sezon va avea loc miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19:00 la Teatrul Gong, iar invitat va fi jurnalistul Marius Constantinescu.

Organizator: UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Budureasca, ReflexoVital, Tulipa Flower Shop.