Skip to main content

ICon Arts Percussion Group la Prietenii muzicii

Ansamblul ICon Arts Percussion Group va susține pe 20 aprilie 2016 un concert din cadrul turneului național desfășurat în mai multe orașe din țară. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 la sala de concerte a Casei Universitarilor din București (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu str. Pitar Moş).

Ansamblul ICon Arts Percussion Group a luat ființă în anul 2007 la inițiativa maestrului internațional Mircea Ardeleanu, în urma cursurilor de vară din același an, desfășurate la Sibiu. Imediat după înființare, trupa s-a bucurat de succes, fiind prezentă pe diverse scene românești și europene, cât și la emisiuni radio pentru recitaluri live.

În noiembrie 2012, Ansamblul a fost invitat de către Drum Tide Percussion Center din Beijing într-un turneu educativ în Republica Populară Chineză. Pe lângă cele trei concerte susținute în Beijing, Anyang și Wuhan, artiștii au participat la un schimb de experiență cu colegii lor de la Conservatoarele din Beijing și Wuhan.

Ansamblul a concertat în septembrie 2013 în Elveția, la invitația Kunstlerhaus Boswil, iar în luna octombrie a aceluiași an a deschis prima ediție a festivalului Rosenau Cross Beats (Râșnov).

După ce membrii săi au fost admiși la studii de masterat ale unor prestigioase universități muzicale din București, Târgu Mureș, Zurich și Londra, în 2015,  ICon Arts Percussion Group se împrospătează, cooptând tineri studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Ansamblul a luat parte recent la Festivalul și Academia Internațională de Percuție din Boswil, Elveția.

Prietenii muzicii aprilie propuneri ALES_web

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” este găzduită în sălile Universităţii din Bucureşti. Partenerii proiectului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Radio România Cultural (RRC).