Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Roxana Marian & Duo Celeste la Teatru 74

17 octombrie, 2018 @ 7:00 am - 8:00 pm

Întâlnirea cu muzica și poezia va avea loc în data de 17 octombrie 2018, de la ora 19.00, la Teatru 74 din Cetatea Medievală Tîrgu-Mureș. Actrița Roxana Marian (cunoscută de pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, dar și din proiecte independente), împreună cu muzicienii Orosz Dávid și Tudor Gliga (membri ai „Duo Guitar Celeste”), și cu pianista Páll Orsolya vor oferi publicului un program ce va include proză și poezie românească și momente muzicale aparținând unor compozitori români și străini, printre care Adrian Andrei, Bartók Béla, Astor Piazzola.

Intrarea este liberă!

Membrii duo-ului Celeste au început studiul chitării clasice la Liceul de Artă din Tîrgu-Mureș, cu profesorii Ovidiu Ene și Andrei Turcu. Amândoi au participat la concursuri naționale și internaționale începând cu această perioadă. Și-au urmat apoi studiile cu dl. prof. Beke István Ferenc, iar în prezent studiază chitara la Academia de Muzică Gheorghe Dima, Cluj Napoca. Împreună au cântat în deschiderea concertului virtuosului chitarist Al Di Meola și la deschiderea recitalului Tommy Emmanuel, reprezentantul fingerstyle-ului chitaristic. Au câștigat diverse premii ca duo, printre care se numără: Locul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, Cluj Napoca și Locul I la concursul de chitară clasică De la Baroc la Rock, Sibiu, la Duo Melis și la Trio Rosenberg.

——————————————-
Atelierul muzical susținut de profesorul și pianistul Daniel Csikos va avea loc la Gimnaziul Dacia din Tîrgu-Mureș, începând cu ora 12: 00, și va fi destinat elevilor din clasele primare. Tema atelierului: „100 de ani de muzică românească” – ritm și interpretare muzicală.

———————————————
Organizator: UCIMR

Proiect co- finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Detalii

Dată:
17 octombrie, 2018
Oră:
7:00 am - 8:00 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , ,

Loc de desfășurare

Teatru 74
Targu - Mures, România + Hartă Google