Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Haydn, Dvorak și Solartis Quartet la Stagiunea de colecție

22 octombrie, 2018 @ 5:30 pm - 6:30 pm

Cvartetul Solartis este protagonistul Volumului cu numărul 3 al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României.

Concertul va avea loc luni 22 octombrie 2018, de la ora 17:30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22) și este parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, prin înscriere în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

Violonistele Simina Croitoru, Ana Maria Marian, violistul Daniel Vots și violoncelistul Andrei Nițescu, tineri extrem de talentați, laureați ai Premiul Special ”Antonin Dvorak” la Plovdiv International Chamber Music Competition, vor interpreta două opusuri de mare atractivitate semnate de Joseph Haydn și Antonin Dvorak.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri cu adevărat deosebite: colecția partiturilor de buzunar ale opusurilor de Haydn apărută la sfârșitul secolului al XIX lea, la editura Eulenburg, care beneficiază de ilustraţia realizată de celebrul fotograf Bruno Reiffenstein și o ediție critică a celor șase piese pentru pian op.52 de Antonin Dvorak, realizată după manuscrisul compozitorului.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

#UCIMR #Romania100 #100ani100concerte #cofinantatAFCN#cofinantatMCIN

Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Co–organizator: Biblioteca Naţională a României
Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale și AFCN – Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: programul Oportunități la tine acasă (dezvoltat de UCMR), Exces Music,, Asociatia Pro Valores
Parteneri media: Enjoytv RomaniaRadio România CulturalRadio România MuzicalAgentiadeCarte RoRomânia PozitivăBucuresti – bucuresteni.ro,

Volumul 4 al Stagiunii de colecție va avea loc luni, 29 octombrie, de la ora 17:30, iar invitat va fi Duo Kitharsis.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Dată:
22 octombrie, 2018
Oră:
5:30 pm - 6:30 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,