Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ICon Arts XXI – Recital Dragan Djordjević (violoncel), Edit Arva (pian), MiniCellos

4 august, 2023 @ 8:00 pm

Domeniul Dracula din Daneș va găzdui vineri, 4 august, începând cu orele 20:00, recitalul de violoncel susțint de Dragan Djordjević, acompaniat de Edit Arva la pian. Invitați speciali ai serii vor fi copiii de la MiniCellos, pregătiți de Ella Bokor.


Dragan Djordjević

Dragan Djordjević este un talentat violoncelist din Serbia, al cărui parcurs muzical impresionant a fost marcat de pasiunea și devotamentul său pentru muzică. Presa și criticii îl descriu și drept „una dintre cele mai originale personalități artistice ale generației sale”.

Recunoscut drept ambasador al școlii de violoncel sârb, Drăgan este fondatorul ansamblului Viva Cello, festivalului Ravanelius, co-fondator al cvartetului Rubikon și artist director al Festivalului Internațional de Violoncel din Belgrad.

Născut în Iugoslavia-Serbia, Dragan Djordjević a început să exploreze lumea muzicii la vârsta de 7 ani, inițial la vioară în cadrul Școlii pentru Copii Dotați Muzical din Cuprija. Cu toate acestea, a ales să treacă la violoncel 2 ani mai târziu, sub îndrumarea profesorului Relja Cetkovic.

În căutarea dezvoltării sale muzicale, Dragan Djordjević a urmat studii la Facultatea de Arte Muzicale din Belgrad. În timpul acestei perioade, a continuat să-și perfecționeze abilitățile de violoncelist la Guildhall School of Music and Drama din Londra, sub îndrumarea profesorului Stefan Popov.

Edit Arva

Edit Arva este o pianistă talentată cu o carieră muzicală amplă și un parcurs educațional și profesional impresionant. Spiritul creativ și dorința de a participa la concursuri și a cânta în public au apărut încă de la vârsta de 7 ani.

Pasiunea ei pentru muzică s-a amplificat pe măsură ce a crescut, iar în anul 2003 a absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, secția de Pian, și a continuat studiile la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, unde a obținut diploma de licență și masterat în Interpretare Muzicală – Pian.

În noiembrie 2016, Edit Arva a obținut titlul de Doctor „Summa Cum Laude” la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, cu o teză despre Sonata pentru violoncel și pian în muzica rusă a secolului XX.

Pianista a susținut numeroase recitaluri de pian în diverse orașe din România, precum Bacău, Bârlad, Cluj, Galați, Gura-Humorului, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Tecuci, Vaslui și Vatra Dornei.
A fost solistă la concerte de pian alături de Orchestra Universității de Arte „George Enescu” Iași și de Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iași. În prezent, activează ca Lector Universitar la aceeași universitate, unde este și pianist acompaniator la clasele de violoncel și chitară.

Edit Arva este pasionată de muzica de cameră și a colaborat cu diverse ansambluri instrumentale. Colaborează ca pianist cu Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iași, alături de care a susținut concerte în țară și în străinătate, inclusiv la Festivalul Internațional „George Enescu” din București.

Pe lângă activitatea sa de interpretare, Edit Arva se implică și în educația muzicală, obținând numeroase premii cu studenții săi la concursuri naționale și internaționale. De asemenea, își îmbogățește experiența în muzica de cameră lucrând cu instrumentiști talentați și susținând recitaluri în diverse orașe.

Repertoriul său cuprinde lucrări diverse, de la Johann Sebastian Bach până la compozitorii contemporani, cu o înclinație către muzica romantică și modernă.

Detalii

Dată:
4 august, 2023
Oră:
8:00 pm
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Domeniul Dracula Daneș
Strada Principala
Danes, Mureș 547200
+ Hartă Google