Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică (turneu national, ediția a doua)

19 aprilie, 2017 @ 7:00 pm - 8:00 pm

La a doua ediţie ca turneu naţional, proiectul ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică va ajunge la Cluj Napoca, Sinaia, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara. Cele cinci concerte se vor desfăşura între 19 şi 27 aprilie 2017 şi au în centru aceeaşi puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele au fost realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect.

În primăvara trecută, Argentango s-a lansat ca un proiect unic în România şi a umplut sălile în toate concertele prezentate la prima ediţie. De atunci, artiştii au fost invitaţi să susţină alte 10 concerte în întreaga ţară.

Analia Selis declara la finalul turneului trecut: “A fost totul foarte frumos. Obositor, dar foarte frumos. Asta este ceea ce strălucește, frumusețea. Am avut peste tot un mare succes. Sunt oameni deschiși. Cântăm, totuși, un repertoriu destul de pretențios, melodiile sunt în limba spaniolă, dar publicul român tot timpul primește foarte bine ceea ce oferim noi. Spectatorii au rezonat foarte bine cu tangoul. Publicul român simte această muzică, iar asta este cel mai important.”
Cvintetul româno-argentinian are acum în spate experiența a zeci de concerte împreună, așadar noile recitaluri ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică se anunță deja a fi evenimente de mare succes.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerariul turneului

19 aprilie – Cluj Napoca – Auditorium Maximum
22 aprilie – Sinaia – Castelul Peleş
23 aprilie – Ploieşti – Filarmonica Paul Constantinescu
24 aprilie – Iaşi – Aula BCU
27 aprilie – Timişoara – Sala Capitol

Un eveniment susţinut de Radio România
Proiect cofinanţat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
Organizator : Asociația Culturală Analia Selis
Coproducător: Centrul Cultural Media Radio România
Partener oficial: BMW
Transportator aerian oficial: Air France – KLM
Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis

Detalii

Dată:
19 aprilie, 2017
Oră:
7:00 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Auditorium Maximum
Cluj Napoca, + Hartă Google