Skip to main content

Dorin Marc

By martie 21, 2024Session 1

Dorin Marc a fost profesor de contrabas la Academia de Muzică din Nürnberg, din anul 1998 și până la pensionare, în anul 2022.

Este absolvent al Universității de Muzică din București, la clasa de contrabas a Prof. Ion Cheptea. Între anii 1981-1992 a fost membru al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca.

Din 1992 până în 2003 a fost solo contrabasist al orchestrei Filarmonicii din München sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache și apoi a dirijorului James Levine.

Este laureat al multor concursuri naționale și internaționale, printre care concursul ARD München, Geneva, Markneukirchen.

Împreună cu alți valoroși instrumentiști muzicieni români, Dorin Marc se implică activ în pregătirea tinerilor muzicieni, membri ai Orchestrei Naționale de Tineret.

Are o activitate pedagogică intensă, ținând cursuri de măiestrie în multe centre europene și este prezent în majoritatea juriilor internaționale de specialitate.

Studenții săi ocupă poziții solo în cele mai renumite orchestre europene și sunt câștigătorii multor premii la cele mai prestigioase concursuri internaționale de contrabas.

Poți studia sub îndrumarea sa la ediția XXII a Academiei ICon Arts Transilvania.