Skip to main content

Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?

By martie 31, 2020Proiecte culturale

Este întrebarea – cheie care va descuia tipare de gândire și va deconspira granițe nebănuite ale creativității voastre, actori și muzicieni.

Vă invităm să luați parte la o serie de ateliere în urma cărora se va urmări conturarea unui spectacol nou în care muzica nu va avea simplul rol al unei ilustrații sonore, ci va deveni o cale de dialog între arte, transformând actori în muzicieni și muzicieni în personaje.

Pe acest parcurs vă vor fi alături în rolul de coordonatori:

actrița Ioana Flora,
solista Luiza Zan,
iar regia va fi semnată de Adrian Sitaru.

Perioadă de desfășurare: iunie – octombrie 2020
Vârsta: 16 – 35 de ani
6 locuri disponibile
Dată limită de înscriere: 20 aprilie

 

CĂUTĂM ACTORI

Care să iubească muzica. Și, pur și simplu, să le placă să cânte. Cunoașterea unui instrument muzical aduce un plus, însă nu este criteriul definitoriu.

Tema: să construiască un monolog (shakespearian) de maximum 2 minute, creând o scenă cotidiană (ex. poate fi servirea ceaiului). Pe cuprinsul monologului să se folosească de sunetele și ritmurile acțiunii.
Format self-tape.

 

CĂUTĂM MUZICIENI

Care să iubească arta actorului. Și, pur și simplu, să le placă valențele extinse ale interpretării.

Tema: să construiască un moment, de maximum 1 minut, în care să cânte a capella și să bată ritmul cât mai creativ (cu sau fără instrument muzical), într-o manieră amuzantă. Poate fi un fragment de cântec simplu, original sau nu. De asemenea, să aleagă un fragment de text (proză sau poezie), de maximum 1 minut, de la care să improvizeze muzical pe temele textului.

Ingeniozitatea prin care se vor construi momentele artistice este criteriul care va conta cel mai mult.
Format self-tape.

Poster - Despre ce vorbim cand cantam despre iubire_300320

Artistii vor fi remunerați pe toată durata proiectului.

Spectacolul urmărește să se contureze cu fiecare reprezentație și să se adapteze la diferite medii și categorii de public, urmând să se definitiveze la cea de-a noua reprezentație care va marca și finalul proiectului, încercând să ofere un răspuns valid la întrebarea de la început.

Înscrieri, alături de CV, la adresa office@ucimr.ro până la data de 20 aprilie.

„Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?” este un proiect organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

Parteneri: Exces Music, Biblioteca Națională a României, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, TAMTAM Festival.

Parteneri Media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Cronica Română, Agenția de Carte