Skip to main content

Concert Power Vibes pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu susținut de Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble

By iulie 28, 2020Proiecte culturale

Miercuri, 29 iulie, de la ora 19:00, pe Esplanada Filarmonicii din fața Sălii Thalia, iubitorii muzicii clasice și de jazz sunt invitați să ia parte la un concert care celebrează momentul prezent printr-un program marcat de prospețime și creativitate: concertul Power Vibes susținut de Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble. Un eveniment invitat în cadrul Festivalului ICon Arts Transilvania.

Power Vibes înseamnă o experiență acustică tonică în ritmuri de jazz și sonorități contemporane. Într-o formulă camerală unică în România, cei prezenți vor putea asculta un concert special de marimbă, vibrafon și ansamblu de percuție, susținut de cunoscutul solist și compozitor Alexandru Anastasiu alături de ICon Arts Ensemble, din care fac parte Cosmin Pavel Dumitru, Tudor Ciobanu și Paricia Niculae.

Anotimpuri 5 - Poster

Conceptul proiectului Power Vibes îi aparține lui Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale. Proiectul este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima, de aceea „Power Vibes” este un inedit, o întâlnire spectaculoasă a complexității și versatilității muzicale cu pasiunea și efervescența specifică tinerei generații.

 Alexandru Anastasiu este un virtuoz al vibrafonului și unul dintre cei mai apreciați instrumentiști din România. Născut în 1979, a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică București – secția Percuție și pe cele ale ”Internationale Sommerakademie Universitat Mozarteum” din Salzburg. Este inițiator și organizator al Festivalului Internațional de Vibrafon (prima editie a avut loc în martie 2012 la București) iar în prezent este angajat al Orchestrei Naționale Radio (din 2003) și colaborator în diferite formații de jazz (Marius Popp Band, Nicolas Simion and the Wild Dogs, Andreea Pauta Band). Din 2012 este profesor în cadrul Academiei ICon Arts, sectia de Percuție, iar în 2020 a absolvit masterul în dirijat, la clasa maestrului Tiberius Soare. Începând din 2014, prestigioasa companie ”Mike Balter” din America produce baghete cu semnătura lui Alexandru Anastasiu.

Spectacolul Power Vibes susținut de Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble face parte din proiectul „Anotimpuri 5”, reprezentând vara, un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Intrarea va fi liberă prin rezervare la numărul 0735 566 486 – Casa de bilete a Filarmonicii din Sibiu.