Skip to main content

Concert de muzica clasica la Universitatea din Bucuresti

By mai 8, 2012Proiecte culturale

Miercuri, 16 mai 2012, stagiunea ,,Prietenii Muzicii in Universitatea din Bucuresti” va invita la un concert de muzica clasica sustinut de soprana Veronica Anusca impreuna cu pianistul si compozitorul Mihai Murariu. Evenimentul va avea loc in Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralela cu Str. Pitar Mos), incepand cu ora 19.00.
Cei doi artisti au inceput colaborarea cu aproximativ doi in urma, iar de atunci au sustinut concerte si au fost premiati la diverse concursuri de interpretare muzicala, printre care:

 • Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc de la Brasov (Premiul I),
 • Concursul de Interpretare vocala Maestrii Artei Lirice – Petre stefanescu Goanga, din martie 2011, desfasurat pe scena Operei Nationale din Bucuresti, la care soprana Veronica Anusca a cistigat locul I, iar Mihai Murariu premiul „Colla Parte” pentru cel mai bun pianist acompaniator
 • Concursul International de Interpretare Vocala Sabin Dragoi Timisoara (Marele Premiu).

Programul concertului va fi prezentat de muzicologul Alice Tacu si va cuprinde urmatoarele compozitii:

 • Aria Cleopatrei „Piangero la sorte mia” din opera Giulio Cesare de George Frideric Handel.
 • Recitativ si Aria Susannei „Giunse al fin il momento… Deh vieni non tardar” din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart.
 • Aria Norinei „So anch’ io la virtu magica” din opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti
  Norina.
 • Aria Giuliettei „Eccomi in lieta vesta” din opera I Capuletti e i Montecchi de Vincenzo Bellini.
 • Valsul Monicai din opera The Medium de Gian Carlo Menotti.
 • Aria lui Lucy din opera The Telephone de Gian Carlo Menotti

Vino si sustine talentele de azi, marii artisti de maine!

Intrarea este libera.

prietenii-muzicii-mai-2012

Concertul face parte din programul “Oportunitati la tine acasa” finantat de catre Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Exces Music. Programul „Oportunitati la tine acasa” a debutat in septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat sustinerii financiare si profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmaresc scopul comun de a oferi interpretilor talentati sansa de a acumula experienta necesara unei cariere de succes, ajutandu-i, in acelasi timp, sa obtina un venit periodic din prestatiile artistice. Astfel, la nivel national se deruleaza deja, de la data amintita, o serie de turnee de concerte de jazz si de muzica clasica ce promoveaza, sub diferite denumiri, tineri muzicieni romani de valoare.

Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentesti.ro si calendarevenimente.