Skip to main content

Spectacol inedit de jazz și poezie la „Prietenii Muzicii”

By aprilie 9, 2012Proiecte culturale

Universitatea din București vă invită, miercuri, 25 aprilie 2012, la un spectacol inedit de jazz și poezie, susținut de actrița Ioana Flora și trupa Bourbon Jazz Unit. Evenimentul va avea loc  la Casa Universitarilor, (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00.

Actriță de film, teatru și televiziune, Ioana Flora a debutat într-unul dintre rolurile principale din Marfa și banii (regia: Cristi Puiu), alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, primul lungmetraj din cinematografia românească actuală selectat de Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2001, în cadrul prestigiosului program Quinzaine des Réalisateurs.

Ioana Flora a reușit să primească până acum unul dintre cele mai apreciate premii ale industriei internaționale de film: premiul pentru cea mai bună actriță, la Festivalul de la Salonic, pentru rolul din ,,Pescuit sportiv”.  Un alt film în care apare Ioana este ,,Periferic” (2009), în regia lui Bogdan George Apetri, lungmetraj care a fost selectat și premiat la cele mai importante festivaluri din lume. În teatru, actrița a debutat la Piatra Neamț, în regia lui Vlad Mugur.

Bourbon Jazz Unit a luat fiinţă în anul 2007 şi este format din tineri muzicieni profesionişti, absolvenţi de conservator, cu o bogată experienţă în muzică clasică şi jazz. Miercuri vor interpreta trei membri ai trupei Bourbon Jazz Unit: Alex Șveț – pian, Sebi Joo – bas,  Andrei Marcovici – percuție și actrița Ioana Flora.

Intrarea este liberă!

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” face parte din proiectul „Musica Mobile”. Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Partenerii programului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB), Radio România Cultural (RRC), Metropotam, evenimentestudențești.ro, calendarevenimente.ro.

prietenii-muzicii-aprilie 2012