Skip to main content

Atenție, compozitori! Apel național de proiecte de lucrări pentru orchestră de coarde și mediu electronic în cadrul Galei Brașov 1987.

By iulie 3, 2017noiembrie 22nd, 2017Proiecte culturale

Suntem parteneri într-un proiect frumos: o gală neconvențională, ce sărbătorește 30 de ani de la revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din 1987. Pentru mulți istorici, acesta a fost ,,începutul sfârșitului” regimului comunist din România.

Organizatorul, Muzeul Județean de Istorie Brașov, va comisiona creația unei lucrări experimentale pentru orchestră de coarde și mediu electronic, dedicate acestui moment, ce urmează a fi interpretată în 15 noiembrie, de ansamblul Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Compozitorul român ales prin selecție națională va primi, pentru scrierea acestei lucrări (cu durata de 10-12 minute), un onorariu de 4500 lei brut, la predarea partiturii și a știmelor, până cel târziu la data de 1 octombrie 2017.

Puteți trimite, începând de astăzi și până în data de 25 iulie, propunerile voastre de idei (maximum 1 pagina A4), însoțite de CV, la adresa office@ucimr.ro, cu subiectul : Gala Brașov 1987. Tot la această adresă vă stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare.

Rezultatele selecției vor fi anunțate până în data de 20 august, pe site-urile ucimr.ro și pe brasovistorie.ro, cat si pe paginile de facebook UCIMR și Muzeul Judetean de Istorie Brasov.

Membrii comisiei de jurizare:

  • Dan Dediu, compozitor;
  • Cristian Oroșanu, dirijor;
  • Gabriela Rădulescu, dirijor, din partea UCIMR;
  • Diana Gheorghiu, compozitor/ coordonator artistic.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în concurs!

Succes!