Skip to main content

Adrian Titieni și Horia Maxim – recital la Stagiunea de colecție

42910111_1986643051453332_6062389133358137344_o

Adrian Titieni și Horia Maxim, invitați ai primului volum din „Stagiunea de colecție” de la Biblioteca Națională

Luni, 8 octombrie 2018, de la ora 17:30, va debuta cel de-al doilea sezon al Stagiunii de colecție la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național.

În Sala Symposium a Bibliotecii Naționale a României, va avea loc un spectacol deosebit de poezie și muzică, în care versurile lui Mihai Eminescu vor întâlni creația lui George Enescu și Dinu Lipatti.

Temele comune ale celor trei creatori emblematici ai cultuii române vor fi revelate de doi artiști de primă valoare: actorul Adrian Titieni și pianistul Horia Maxim.

Publicul va fi invitat și de această dată să (re)descopere atât versuri și sonorități aparte, dar și să admire acu același prilej Ediții Princeps ale lucrărilor prezentate în expoziția adiacentă spectacolului.
Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.
Accesul va fi liber în limita locurilor disponibile.

***

Volumul 2 al Stagiunii de colecție va avea loc luni, 15 octombrie, de la ora 17:30, iar invitat va fi ansamblul Musica Viva.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR
Co–organizator: Biblioteca Naţională a României
Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale și AFCNAdministrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Programul Oportunități la tine acasă, Exces Musicic și Asociatia Pro Valores
Parteneri media: Enjoytv RomaniaRadio România CulturalRadio România MuzicalAgentiadeCarte RoBucuresti – bucuresteni.roRomânia Pozitivă.