Skip to main content

Academia Primavera

By octombrie 15, 2009octombrie 6th, 2010Cursuri de formare profesională

sala-thalia-interior-large

UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Exces Music au organizat la Sibiu, in perioada 5 – 11 aprilie 2009, prima editie a Festivalului International de Orchestra “Academia Primavera”.

Bucurandu-se de spijinul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu si aflat sub inaltul patronaj al domnului Klaus Johannis, primarul Municipiului Sibiu, evenimentul anual isi propune sa reuneasca  tineri muzicieni care doresc sa-si imbogateasca experienta profesionala, lucrand cu maestri ai artei interpretative si sustinand concerte in locatii atractive.

Pe langa cursurile de maiestrie, Academia Primavera se adreseaza publicului meloman, pe care il invita sa audieze un repertoriu variat, in talmacirea unor nume sonore. Prima editie a beneficiat de prezenta artistilor Sabin Pautza, Karl si Catalina Huros, dar si de participarea unor tinere cvartete romanesti: Eufonia si Cantabile.

Concertele au avut loc in Sibiu (Primaria Sibiu – “Atrium”,  Sala “Thalia”) Medias ( Schuller Haus) si Avrig (Samuel von Bruckenthal – Resedinta de vara).

Parteneri: Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Consulatul General al Germaniei din Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Fundatia Samuel von Bruckenthal.

Parteneri media: Zile si Nopti, PrintATU.ro, Revista Profil Cultural, Magic Fm, Realitatea TV Sibiu, Monitorul de Sibiu.

Sursa : Academia Primavera