Skip to main content

Primul workshop din cadrul proiectului ARCADE

By aprilie 3, 2023ARCADE, Proiecte culturale

În acest weekend, a avut loc primul workshop din cadrul proiectului ARCADE, inițiat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

În Sala Silvestri a UNMB, ansamblul ICon Arts împreună cu cei 6 tineri compozitori, selecționați în urma apelului de partituri, au participat la un atelier de compoziție. Totul s-a încheiat cu o fabuloasă lecție de percuție și deontologie profesională cu Mircea Ardeleanu, profesor la Conservatorul din Lugano.

Câștigătorii Ariadna Ene Iliescu, George Ioan Păiș, Mihnea Dragne, Andrei Petrache, Irina Perneș și Vlad Ghinea au fost aleși în urma înscrierii unor lucrări camerale pentru instrumente din componența ansamblului ICon Arts.

În luna mai va urma atelierul de dirijat de orchestră susținut de Tiberiu Soare alături de câștigătorii Andrei Petrache, Ghia Saouma și Antonel Temistocli.

În perioada mai – decembrie 2023 va avea loc o serie de concerte camerale la nivel național, iar lucrările selectate vor fi interpretate de ansamblul ICon Arts, sub conducerea muzicală a dirijorilor finaliști.

Concertele vor fi programate în festivaluri cu deschidere națională și internațională dedicate muzicii contemporane, debutând cu ICon Arts Transilvania – Biertan și continuând cu Brave New Music – Sibiu, Meridian – București, Zilele Muzicii Contemporane – Bacău, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi – București (ediția din 2024).

Detalii: https://www.ucimr.ro/proiectul-arcade-si-a-desemnat-castigatorii-apelului-pentru-compozitori-si-dirijori/