Skip to main content

Ziua a 3-a. Lumea Poveștilor

Povești muzicale, povești istorice, povești fantezie, atâtea feluri de povești există pe lumea aceasta și toate sunt atât de frumoase!

Atelierul de confecționat mici instrumente de percuție a fost coordonat de compozitoarea Diana Gheorghiu, care i-a încurajat pe copii să-și imagineze o poveste ritmică pe care chiar au prezentat-o pe scenă, în fața publicului! Ăsta da CURAJ! Și chiar le-a iești minunat!

Nicolae Pepene, istoric și managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov a spus o poveste interesantă despre rolul instrumentelor în viața Cetății Brașovului – câțiva copii chiar au ghicit că în vremuri de demult trompetistul care stătea de pază în turn anunța incendiile din cetate și alerta, astfel, salvatorii (bravo, copii!).

foto 6

Iar concertul-poveste cu Duo Hesperus al chitariștilor Costin Soare și Ioan Bănescu a ilustrat muzical ”Cetatea fermecată”, cartea Lorenei Anastasiu. Publicul a stat cu sufletul la gură ascultând peripețiile Patriciei și ale lui Damian, împreună cu cei trei căței ai familiei. A fost cât pe ce ca totul să ia o întorsătură dramatică, dar, din fericire, povestea are un final fericit. O puteți citi și voi pe https://tonomatulcupovesti.ro/product-category/carti-tiparite/

”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” este un proiect organizat de Asociația UCIMR – ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și  cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Coordonate pentru călătorie printre amintiri:

Album atelier: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5469591609825108&type=3
Album concert: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5472541962863406&type=3
Video concert: https://www.facebook.com/bastionulartistilor/videos/1422774111568157