Skip to main content

Seară Verdi la Castelul Peleș

By mai 8, 2013mai 12th, 2013Proiecte culturale

În cadrul celei de-a treia ediții a Stagiunii Sunetul Muzicii, în sala de muzică a Castelului Peleș, sâmbătă 18 mai 2013, de la ora 17, puteți asista la un regal verdian, prilejuit de împlinirea a 200 de ani de la nașterea compozitorului.

afis

Protagonistă va fi soprana Veronia Anușca, solistă a Operei Nationale București, o tânără artistă, discipolă a lui Ionel Voineag, care s-a perfecționat la cursuri de măiestrie susținute de: Mariana Nicolesco, Marina Krilovici, Claudio Desderi, Ionel Pantea.

anusca

Veronica Anușca a câștigat numeroase premii, printre care: Premiul I şi Premiul Special Melos la Concursul Internaţional de Canto “Maeştrii Artei Lirice” – Petre Ştefănescu-Goangă,  Premiul  al II lea la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee, Brăila, Premiul I la Concursul National al Liedului Romanesc, Braşov, Marele Premiu la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi”, Timişoara, Premiul pentru Debut la secţiunea Operă în Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului – 2011.

Soprana Veronica Anușca va interpreta arii din operele verdiene: Un ballo in maschera, Rigoletto, Otello, Falstaff, I vespri Siciliani. Ea va fi acompaniată de pianistul Mihai Murariu care va prezenta si o lucrare a lui Dan Dediu.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută de la Muzeul Naţional Peleş, tel. 0244310 918, interior 129 – secţia Relaţii publice sau completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iii-editia-a-iii-a/

Programul complet al stagiunii pe:

http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Asociaţia Cultural Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Port.ro, Observator cultural, Senso TV, Tango, onlinegallery.ro, muzicabuna.ro.