Skip to main content

Proiectul MuziColine a debutat oficial zilele trecute

Biertan a răsunat de muzică și voie bună, pe ritmul vibrant al instrumentelor de percuție.

Proiectul MuziColine a debutat oficial zilele trecute prin ateliere de muzică și mișcare și un concert extraordinar susținut de grupul PERCUSSIONescu, format din Irina Rădulescu și Răzvan Florescu.

Cei doi au adus în atenția publicului sunetele speciale ale marimbei și vibrafonului, două instrumente ce oferă o gamă infinită de posibilități și redau sonorități complexe, într-un spectru fascinant de efecte, culori și forme sonore.

Irina și Răzvan sunt profesori de percuție la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, au câștigat premii și separat și ca duo, iar pasiunea pe care o pun în activitatea lor didactică este la fel de puternică precum energia cu care strălucesc pe scenă, astfel că elevii celor doi se bucură, la rândul lor, de rezultate meritorii la concursurile naționale de profil.

Experiența didactică i-a ajutat să implice în activități copii și adulți de toate vârstele, care s-au familiarizat cu sunetele instrumentelor de percuție precum marimba, vibrafonul, diferite tipuri de tobe, castanietele sau tamburinele. Cei cca. 60 de participanți la ateliere au învățat noțiuni despre ritm, armonii și acompaniament, dar, cel mai presus de toate, s-au distrat de minune.

Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la deschiderea proiectului! Ne-am bucurat să împărtășim cu voi frumusețea muzicii și energia creată de PERCUSSIONescu.

Proiectul MuziColine continuă timp de un an de zile în Comuna Biertan. În Biertan, Richiș și Copșa Mare vor avea loc ateliere de muzică și mișcare pentru copii și adulți, rezidențe de creație pentru artiști, stagiuni de concerte și spectacole.

„MuziColine” este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Detalii pe website-ul https://mfe.gov.ro/pnrr/ și pagina de Facebook Planul Național de Redresare și Reziliență.