Skip to main content

Muzică clasică și colinde la universitatea din București

By decembrie 5, 2012decembrie 6th, 2012Proiecte culturale

Miercuri, 12 decembrie  2012, Universitatea din București vă invită la un concert inedit de muzică clasică din seria ,,Prietenii Muzicii”, susținut de Irina Rădulescu și Alexandru Stroe. Programul va cuprinde inclusiv colinde internaționale, de aceea vă garantăm o seara de neuitat.  Evenimentul va avea loc în Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00.

Cei doi artiști v-au pregătit un program special de sărbători, de aceea nu ratați să-i ascultați în concertul din decembrie.
Irina Rădulescu este o tânără elevă talentată, membră în prezent a ansamblului Icon Arts Percussion Group. A susținut concerte la Sibiu, Târgu Mureș. În 2011 a luat premiul I la concursul Brave claviaturi, iar în luna noiembrie 2012 a fost într-un turneu în China, în cadrul International Percussion Project Cultures.

Alexandru Stroe este în prezent student al Universității Naționale de Muzică București, secția Percuție. Până acum a colaborat cu Filarmonica „Moldova” Iași, Opera Națională Română Iași, Opera Națională Română București, Orchestra de Cameră Radio, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, Havasi Orchestra , Il Divo Orchestra ,Royal Symphony Orchestra București, Orchestra Liber Artis Iași,Camerata Isedici, Camerata Regală,Filarmonica Ploiești,Orchestra Națională Radio,Orchestra Națională de Tineret.

Programul concertului din 12 decembrie va fi prezentat de muzicologul Alice Tacu și va cuprinde următoarele compoziții:

  • Intro:African Percussion Rythms (colaj de ritmuri pentru instrumente de percuție)
  • Dublu de Bach – transpunere pentru marimba și vibrafon (Viena)
  • Losa – Emmanuel Sejourne pentru marimba și vibrafon (Franța)
  • Katamiya – Emmanuel Sejourne pentru marimba și djembe (Franța)
  • The Memories of the Seashore – Keiko Abe pentru marimba solo (Japonia)
  • My dear friend – Ney Rosauro marimba solo(Brazilia)
  • Trei tangouri argentiniene duo marimba: Libertango – Astor Piazzolla; Por una cabesa – Carlos Gardel; La cumparsita – Gerardo Matos Rodriguez
  • Original Rags, The Entertainer – Scott Joplin marimba și vibrafon
  • Jazz Suite,Samba Triste & Rock jazz finale – Richard Rodney Bennett marimba și vibrafon (SUA)
  • Suita de colinde internaționale: Silent Night; Santa Claus Is coming to town; White Christmas; Let it snow; Jingle bell rock; Feliz Navidad.

Vino și susține talentele de azi, marii artiști de mâine!
Intrarea este liberă.

Afis prietenii muzicii 1

Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentesti.ro și calendarevenimente.