Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sunetul Muzicii VI – Invitați de marcă

8 octombrie, 2016 @ 4:00 pm - 5:00 pm

Sala de concerte a Castelului Peleș găzduiește sâmbătă 8 octombrie 2016, de la ora 16, un recital eveniment, în cadrul ediției a VI a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural.

Protagonistele unui recital care ne va purta prin două secole de muzică vor fi flautista Ioana Turcu și pianista austriacă de origine bulgară Donka Angatscheva.

Cele două vor interpreta un program deosebit de atractiv, alcătuit din sonate semnate de Ludwig van Beethoven, Cesart Franck și Francis Poulenc.


Intrarea este liberă dar accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Ioana Turcu (Anastasiu) şi-a completat studiile în Elveția la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obținut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle. A participat ca student activ la masterclass-uri cu: Pierre Ives Artaud, Mathias Ziegler si Marina Piccinini. Actualmente este doctorand al Universității din Granada, Spania, unde este membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european “Educacion musical- una perspectiva multidisciplinar”, semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Este laureată a numeroase premii naționale (1990-1994, Premiul I la concursurile nationale de muzica, 1993- Premiul I la Concursul International de Suflatori Brasov, 1994-Premiul I la Festivalul Darclee, Pitesti si la Festivalul Mozart, Constanta ) şi internaționale printre care se numără Premiul I la Concursul Internațional de Flaut de la Riddes (Elveția) în anul 2002 precum şi titlul “Muzicianul Anului 2003 în Elveția”, acordat de Berner Haller Loge. Ioana Turcu a activat intre anii 2007-2010 ca profesor de flaut in cadrul cursurilor Eduardo Ocon, Malaga, Spania.

Pianista Donka Angatcheva este un muzician sensibil cu abilități tehnice excelente și exprimare pianistică fenomenală – acesta este modul în care tânăra pianistă este celebrată atât de către critici ai Wiener Zeitung și Luzerner Zeitung, precum și de muzicieni consacrați precum Artemis Cvartet. Născută în Plovdiv, Bulgaria, Donka Angatcheva Maraszto a debutat ca solist cu Orchestra Filarmonicii din Plovdiv, la vârsta de zece ani. Ca elevă la clasa profesorilor Maria și Diana SLAVOVA precum și Milena Mollova (studentă a lui Emil Gilels), Angatcheva a câștigat numeroase premii la concursuri internaționale de pian de la o vârstă fragedă. A terminat studiile cu Heinz Medjimorec, membru al Trio Haydn, la Universitatea de Muzică și Performing Arts din Viena. Dezvoltarea artistică a pianistei Donka Angatcheva a fost puternic influențată de cursuri de master cu muzicieni precum: Ludmil Angelov, Boris Romanov, Catherine Vickers, Peter Efler, Tiny Wirtz și Oxana Yablonskaya. In timpul studiilor sale Angatcheva a primit numeroase premii la concursuri de muzică și a fost membru activ al Fundației Yehudi Menuhin Music pentru muzicieni foarte talentati.


Amănunte pe: https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/

Parteneri: Radio Romania Cultural, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Criterii Nationale, România pozitivă.

Detalii

Dată:
8 octombrie, 2016
Oră:
4:00 pm - 5:00 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , ,

Loc de desfășurare

Sala mica de concerte – Castelul Peles
Sinaia, Prahova România + Hartă Google