Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Summitul muzical European

7 mai, 2023 @ 7:00 pm

Filarmonica de Stat Sibiu împreună cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) vă invită duminică, 7 mai, începând cu ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu, pentru un concert de jazz inedit susținut de Paolo Profeti European Collective, organizat în cadrul celei de-a patra ediții a Summitului Muzical European 2023.

Cvintetul s-a născut acum mai bine de 8 ani, din ideea lui Paolo Profeti, saxofonist și compozitor născut la Milano și stabilit la București, unde locuiește deja de 10 ani. Aici a luat naștere al său European Collective, formație prin definiție internațională, care reunește muzicieni renumiți din noua generație a Jazz-ului italian precum și european. Formația este caracterizată de un sound absolut modern, inspirat din genuri de la Rock la Progressive, dar păstrând matricele și rădăcinile jazzistice.

Paolo Profeti European Collective este format din Paolo Profeti (alto sax, flaut, compoziții, aranjament), Siegmar Brecher (clarinet bas), Michele Bonifati (chitară electrică), Giacomo Papetti (bas) și Alessandro Rossi (tobe), iar concertul ocazionat de Ziua Europei de la Sibiu este un prilej de a reuni membrii trupei stabiliți în România, Italia și Austria.

„Ne bucurăm să aducem în fața publicului din Sibiu de Ziua Europei un proiect muzical care oglindește însăși esența Uniunii Europene, combinând elemente ale culturii internaționale și concepte muzicale diferite, de la jazz-ul contemporan, la rock și chiar progresiv, care se îmbină în armonie perfectă.” – Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural și Membru în Consiliul Director UCIMR

După debutul cu albumul „Waiting for Bucharest” (Fiver House Records, 2015) și „Glide” (UR Records, 2019), Colectivul va înregistra în luna mai 2023 cel de-al treilea album „Peer Out”, centrat pe tema luptei contra totalitarismului în diversele sale forme, vechi și noi, economice, sociale sau rasiale.

În plus, la inițiativa muzicianului, compozitorului și producătorului italian Massimiliano Nardulli, distins cu premiul Gopo 2019 pentru cea mai bună muzică originală pentru filmul Charleston, o co-producție româno-franceză, vor produce un documentar despre parcursul lui Paolo Profeti ca muzician în România.

„Paolo vibrates with his echoing alto in the web-cosmos, but very much lives for today with an intensity nourished by the deep roots of the past, roots he knows so well.” – Tino Tracanna, (Glide’s Liner Notes), saxofonist italian și șef al catedrei de Jazz a Conservatorului din Milano

Colectivul a participat la cele mai importante festivaluri Jazz din România (JazzTM 2017 – Main stage,  Jazz Cave Festival, Artist in Residence, Transilvania Jazz Festival, Green Hours Jazz Festival, TIFF Festival, Smida Jazz Festival) și a concertat în Italia, Germania, Norvegia, Finlanda și Turcia.

 

„Wonderful writing, wonderful playing.” – Lucian Ban, pianist româno-american

Albumele Paolo Profeti European Collective „Waiting for Bucharest” și „Glide” pot fi ascultate online, iar biletele pentru concert pot fi procurate de pe IaBilet și de la casa de bilete a Filarmonicii Sibiu, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Cumpara Bilet

Detalii

Dată:
7 mai, 2023
Oră:
7:00 pm
Eveniment Category:
Site web:
http://www.paoloprofeti.com/

Loc de desfășurare

Sala Thalia
Sibiu, Sibiu România + Hartă Google