Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Stagiunea de colecție – Duo Kitharsis

29 octombrie, 2018 @ 5:30 pm - 6:30 pm

Nici nu s-au stins ecourile aplauzelor călduroase care au răsunat pe 22 octombrie, în Sala Atrium a Bibliotecii  Naționale a României, cu prilejul recitalului susținut de Cvartetul Solartis în cadrul Stagiunii de Colecție, ediția a II-a, că deja ne grăbim să vă invităm să fiți părtași la volumul 4 al seriei de concerte amintită.

Luni 29 octombrie 2018, de la ora 17,30,  sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22) găzduiește un nou eveniment sonor, parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național.

Un program 100% ROMÂNESC, deosebit de atractiv, au pregătit membrii Duo KITHARSIS, excepționalii chitariști Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. Din anul 2009 ei s-au dedicat acestui tip de ansamblu, rar prezent pe scenele României, s-au perfecționat în Germania și Franța și au câtigat premii de invidiat la nouă competiții majore din Europa. Cei doi vor interpreta opusuri foarte cunoscute, dar în aranjamente inedite pentru duo de chitare. Veți putea asculta în veșminte noi creații de: Carol MIKULI, Bela BARTOK, Sabin DRĂGOI, Ciprian PORUMBESCU, Cătălin ŞTEFĂNESCU-PĂTRAŞCU, Grigoraș DINICU sau Iosif IVANOVICI.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri unicat: 24 Cântece poporale şi doine  de Sabin Drăgoi, partitura care are dedicaţie autografă a compozitorului pentru Eugen Barbu. Tot de Sabin Drăgoi va fi expusă Suita de dansuri populare, premiată la Concursul de Compoziţie George Enescu, în anul 1923. Din 1918 dateaza ediția Dansurilor populare românești de Bela Bartok, apărute la Universal Edition, iar partitura lui Iosif Ivanovici – celebrul vals “Valurile Dunării”, va fi expusă într-o versiune din anul 1880, aparută la București și dedicată doamnei Emma Gebauer, soția lui Constantin Gebauer, om de afaceri și editor român, cunoscut pentru deschiderea și întreținerea primului magazin de instrumente muzicale din Principatele Române și a unei edituri de prestigiu specializate în comercializarea partiturilor muzicale.

 

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

Detalii

Dată:
29 octombrie, 2018
Oră:
5:30 pm - 6:30 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Biblioteca Nationala
Bucuresti, România + Hartă Google