Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prietenii muzicii – Jazz cu Mircea Tiberian, John Betsch, Michael Acker

28 aprilie, 2017 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 19:00, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151), se continuă seria de concerte jazz din cadrul stagiunii ,,Prietenii Muzicii în Universitatea din Bucureşti”. Concertul va fi dedicat Zilei Internaționale a Jazzului, celebrate în data de 30 aprilie.

Artiștii interpreți vor fi Mircea Tiberian (pian), John Betsch, SUA (tobe) și Michael Acker (contrabas).


Doctor în muzică si profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, unde coordonează Departamentul de Jazz, pe care l-a înființat în 1991, Mircea Tiberian este unul dintre cei mai apreciați jazzmani români.

Mircea Tiberian a debutat în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din 1974. De-a lungul timpului, a urcat pe scenă alături de muzicieni precum Larry Coryel, Tomasz Stanko, Herb Robertson, John Betsch, Lisle Ellis, Maurice de Martin, Chris Dahlgren, Horst Nonnenmacher, Adam Pieronczyk, Theo Jorgensmann, Nicholas Simion, și de artiști de jazz români precum Johnny Răducanu, Anca Parghel, Dan Mândrilă.

În ultimii 20 de ani, Mircea Tiberian a lansat 19 albume, printre care: Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viața lumii, Trei lumini, Palindrome.


Unul dintre cei mai cunoscuți toboșari americani, John Betsch a crescut într-un mediu muzical, motiv pentru care a început să cânte la tobe încă de la 9 ani. A urmat cursurile Fisk University din Tennesse, și în timpul studenției a început să cânte, la nivel profesionist, împreună cu pianiștii Bob Holmes, Ernest Vantrease și cu trompetistul Louis Smith.

A urmat cursurile Berklee School of Music din Boston, Massachusetts și pe cele ale University of Massachusetts-Amherst, cu profesorii  Max Roach si  Archie Shepp. Între 1977 și 1979 se alătură ansamblului lui Abdullah Ibrahim și din 1980 până în 1982 cântă în trupa lui Archie Shepp, alături de  Hilton Ruiz (pian) Santi Debriano (bass), Roger Dawson (percuție).

—-
Michael Acker a studiat chitară clasică, bass electric, armonie şi teorie muzicală în cadrul Şcolii Populare de Arte de la Braşov, iar în 2012, a absolvit studiile de jazz/muzică uşoară la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Ca membru al ansamblului vocal-instrumental „Canzonetta“ în perioada 1996-2008, Michael Acker a avut ocazia să participe la turneele din Germania, Austria şi Elveţia. S-a remarcat în 2011 la Festivalul „George Enescu” (alături de „Accord Vibes”).


Cea de-a VIII-a ediție a stagiunii „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” este organizată în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Muzeul Municipiului București și EnjoyTV.ro.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

Intrarea este liberă, iar concertele vor fi transmise prin live streaming pe pagina enjoytv.ro.

Detalii

Dată:
28 aprilie, 2017
Oră:
7:00 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , ,

Loc de desfășurare

Casa Filipescu Cesianu
Calea Victoriei nr 151 România + Hartă Google