Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ICon Arts XXI – Concert Caritabil Violoncel

1 august, 2023 @ 8:00 pm

Vă invităm la concertul caritabil susținut de Ansamblul PlaCello, compus din Ella Bokor și Răzvan Suma, care va avea loc pe 1 august, de la ora 20:00, la Hansi în Criț.

În program vor fi interpretate lucrări de David Popper, Luigi Boccherini, Friedrich Dotzauer, Wolfgang Amadeus Mozart, Jean-Baptiste Barrière.

 


Ella Bokor este violoncelistă, fondatoarea proiectului MiniCellos, Manager al CellEAST Festival, C.D.A. la Catedra de muzică de cameră a U.N.M.B., președinte al Asociației Culturale PlaCello, secretar muzical al C.N.A.T.R. și profesoară la clasa de violoncel în cadrul C.N.A. Dinu Lipatti.

Este membră fondatoare a Ansamblului PlaCello, Duo Cello Jaya și Ludens Piano Trio, alături de care a realizat turnee naționale începând cu anul 2016. De asemenea, a susținut turnee internaționale în Irlanda, Vietnam și Moldova.

Dintre cele mai importante programe culturale, educaționale și festivaluri la care fost invitată sunt: ICon Arts, Festivalul SoNoRo, SoNoRo Conac, Isa16 – International Summer Academy, Villa Musica, Cello Fundamento Vietnam, Plovdin Chamber Music International Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul de Muzică din Salonic, Baroque Week, Bucharest Music Film Festival, Simn Festival, TIFF, Festivalul Meridian, ConnectArts și SoNoRo Interferențe.

De-a lungul carierei artistice a susținut concerte alături de muzicieni de prestigiu precum: Alexander Bouzlov, David Grimal, Jan-Erik Gustaffson, Alexandra Guțu, Diana Ketler, Sergey Malov, Cristian Măcelaru, Alissa Margulis, Marie Luise Neunecker, Răzvan Popovici și Valentin Răduțiu.

Violoncelista a absolvit studiile de Licență, Master și Doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București la clasa Prof. Univ. Dr. Marin Cazacu și a studiat prin bursa Erasmus în Germania la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main.

CD-ul Tales este o realizare a Duo Cello Jaya, formație camerală cu o activitate artistică de zece ani, care are în repertoriu peste 10 lucrări compuse și dedicate acestui ansamblu cameral.
A colaborat cu orchestre precum: Filarmonica „George Enescu”, ansamblul Les Dissonances și Richard Wagner International Orchestra, fiind membră a Orchestrei Române de Tineret și a Orchestrei Naționale Simfonice a României.

Răzvan Suma este Solist Concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea Masterclass-uri în Spania, Italia, Polonia, Serbia, Argentina, Bulgria, Lituania, Ucraina, Vietnam sau Coreea.

Răzvan este câștigător al concursurilor de mare prestigiu Giovanni Batista Viotti – Italia sau Markneukirchen – Germania.

De asemenea Răzvan este fondator al Ansamblului PlaCello.

A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Richard Galliano, Wen Sinn Yang, Yi-Bing Chu, Cristian Măcelaru, Philippe Graffin, Cvartetul Borromeo, Justus Franz sau Naoto Otomo, în săli de renume precum Berliner Philharmoniker, Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, Megaron din Atena, Kursall din San Sebastian, Casa da Musica din Porto sau Opera House din Hanoi – Vietnam.

Răzvan este inițiator și Director Artistic al CellEAST Festival.

De asemenea, din anul 2019 este Director Artistic al Academiei și Festivalului ICon Arts.

Concertul caritabil este organizat de Clubul Rotary Sighișoara.
Parteneri: Festival ICon Arts, MiniCellos, Asociația Culturală PlaCello
Vă așteptăm alături de noi!

Detalii

Dată:
1 august, 2023
Oră:
8:00 pm
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

La Hansi in Criț
Str. Principală 220
Criț, Brașov 507036
+ Hartă Google