Skip to main content

Concert extraordinar la Beirut cu ocazia Zilei Naționale a României (4 decembrie, Biserica Saint Joseph des Pères Jésuites)

By decembrie 8, 2015martie 16th, 2016Proiecte culturale

Vineri, 4 decembrie, a avut loc, la Biserica Saint Joseph des Pères Jésuites, concertul extraordinar al Orchestrei filarmonice libaneze cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada României în Liban, Institutul Cultural Român și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Concertul a avut loc sub bagheta dirijorului Lubnan Baalbaki, cetățean libanez și român, care și-a făcut studiile muzicale în România. Invitatul special cu această ocazie a fost violoncelistul român Răzvan Suma. Programul a cuprins cele două Rapsodii ale lui George Enescu, Concertul pentru violoncel al lui Schumann și Simfonia nr. 1 de Prokofiev. Publicul a fost în mod special încântat de rapsodiile enesciene (concertul s-a încheiat cu Rapsodia I) și a apreciat deosebit virtuozitatea violoncelistului român.

Biserica a fost plină (cca 400 de persoane), în ciuda faptului că, în aceeași seară, a avut loc și un concert în cadrul seriei Beirut Chants, eveniment organizat cu mult fast și publicitate de ministerul culturii libanez.

Concertul cu ocazia Zilei Naționale a României a devenit un reper cultural așteptat și foarte apreciat în Liban. Adresăm mulțumiri Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Institutului Cultural Român, cu al căror sprijin a fost organizat acest eveniment important și fără a căror colaborare nu ar fi posibilă celebrarea României, în Liban, prin muzică.

Transmitem, în anexă, câteva imagini din timpul concertului.
Cu stimă,

Ambasador,
Victor Mircea

20151204_203446_resized
20151204_205351_resized
20151204_211453_resized