Skip to main content

Concert „Centenar între vechi și nou” duminică, la Muzeul Satului

By noiembrie 1, 2018noiembrie 7th, 2018100ani100concerte, Proiecte culturale

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 12:00, publicul bucureștean este invitat la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” la un nou eveniment parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai buni artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente aflate în plină afirmare.

Evenimentul va avea loc la Sala „Victor Ion Popa” (Şos. Kiseleff nr. 30), iar intrarea va fi liberă, prin înscriere în prealabil la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

centenar vechi si nou

Pe scenă vor urca laureații Concursului „Drumul spre celebritate” 2018, ce se desfășoară în aceste zile. Tinerii muzicieni vor interpreta un program – surpriză de muzică clasică, iar în calitate de prezentator va fi jurnalistul Sebastian Crăciun, președinte al Asociației „ProValores”.

De-a lungul celor 9 ediții de până acum, numeroși artiști aflați în Finală și-au confirmat neîntârziat  talentul, iar astăzi concertează pe cele mai importante scene din Europa, câștigând concursuri de renume. Așadar, duminică, cei prezenți se vor număra printre primii care îi vor putea asculta pe artiștii noii generații cu care scena din România se poate mândri în viitorul apropiat.

Sub bagheta dirijorală a lui Răzvan Rădos, va urma concertul Corului Canticum care v-a pregătit un program spectaculos sub egida „Centenarului între vechi și nou”, interpretând atât cântece din folclorul românesc, cât și piese moderne adaptate pentru formula corală. Veți asculta „Sara pe deal”, „Sârba” și alte lucrări vechi, dar și reinterpretări ale unor legendare piese pop-rock.

Programul zilei se va încheia cu o invitată specială. Tânăra în vârstă de 10 ani, Angela – Ioana Gheorghiu, remarcată deja prin câștigarea a numeroase concursuri precum „Mamaia copiilor”, concursul „Europa Tânără” de la Kiev de săptămâna aceasta, va susține un scurt recital care va cuprinde piesele cu care a cucerit publicul și juriile la competițiile recente de canto.

canticum

Despre Corul Canticum

Corul Canticum adresează tuturor o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție aprecierile publicului meloman și ale elitei muzicale bucureștene. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile tradiționale, folclorice, jazz, gospel, pop etc.

Despre Concursul „Drumul spre celebritate”

De nouă ani Asociația Pro Valores, Centrul pentru Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Orchestrele Radio, Radio România Cultural și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România își unesc eforturile pentru a organiza o competiție muzicală unică în România – Concursul “Drumul spre celebritate” – singura competiție care deschide porțile scenelor importante pentru generația tânără de muzicieni.

Cei mai buni dintre cei foarte buni, muzicienii câștigători ai trofeului de la fiecare familie de instrumente, sunt invitați să cânte în recital în cadrul Mogoșoaia ClasicFest și a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleș și își primesc cel mai important premiu pe scena Sălii Radio, având șansa de a concerta cu una dintre cele mai valoroase orchestre ale țării, iar evoluția lor să poată fi auzită în toată țara prin transmisiunile directe realizate de Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Concursul „Drumul spre celebritate” este singura competiție muzicală din România care pune față în față tinerii muzicieni și viitorii lor spectatori.

De nouă ani am fost martorii evoluțiilor a peste 500 de tineri muzicieni, precum și a bucuriei cu care s-au apropiat de muzică, de istorie și de cultură peste 7000 de elevi ai școlilor bucureștene.


Concertul „Centenar între vechi și nou” este parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Asociația „ProValores”

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Agenția de carte, Bucuresteni.ro, România Pozitivă

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.