Skip to main content

Bătăi de inimi pentru o cauză nobilă. Concert de percuție

Părinții i-au ales numele Mihai. După numele Regelui Mihai. Însă nu au știut că suferința prin care a trecut Majestatea Sa se va oglindi în trupul unui bebeluș căruia medicii i-au pus un diagnostic extrem de sever: SMA (Spinal Muscular Atrophy). Este o boală genetică rară care împiedică dezvoltarea neuronilor motori.

Mușchii bolnavilor de SMA devin din ce în ce mai slăbiți, unul câte unul. Mușchii respiratori sunt și ei afectați. În cele din urmă, copiii cu SMA mor din cauza unor blocaje respiratorii. Speranța de viață, fără tratament, este de 18 luni. Mihai are deja 9.

Impresionați de povestea acestui bebeluș care zâmbește cu toată ființa către oricine îi vorbește, artiștii din Sibiu și Cluj – Napoca împreună cu UCIMR, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și publicația Turnul Sfatului au decis să-i sprijine cauza și să organizeze un concert caritabil pentru Mihai și călătoria sa către viață.

Facem acest anunț astăzi, cu ocazia primei sale zile onomastice, de Sfinții Mihail și Gavriil, cu speranța că veți acționa și veți contribui la salvarea vieții sale.

Mai multe despre Călătoria lui Mihai puteți citi în acest articol: http://www.turnulsfatului.ro/2018/08/27/mihai-are-sma-o-poveste-cat-o-viata-ntreaga/?fbclid=IwAR2wLjaPyh4IyqnlFyXNM9dqeLqadhtQ_2eTQkRi1Sx_JNS4O8tQljJzSXs

Și puteți fi la curent cu noutățile din viața sa, în momentele în care descoperă lumea, pe pagina de Facebook dedicată cauzei: https://www.facebook.com/calatorialuiMihai/

Astfel, luni, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, va avea loc un concert de percuție – una dintre cele mai dinamice forme posibile ale muzicii cântate live, pentru viață. De ce percuție? Pentru că vrem să se audă în toate zările despre cel mai zâmbăreț bebeluș din acest colț de galaxie.

Concertul este programat în continuarea Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA și va fi susținut de ICon Arts Percussion Group format din artiștii Ioana Văleanu, Toni Vîntur, Arina Grindean, Tomas Horvath și Mircea Ardeleanu cărora le mulțumim pentru implicare!

În seara concertului, tobele vor răsuna tare cu speranța că inimile voastre vor bate la unison și vor oferi din căldura lor pentru salvarea lui Mihai.

„Umerii i-au devenit moi, piciorușele nu mai bat aerul, degețelele abia mai reușesc să prindă.”

Aflând despre această inițiativă, Universitatea Națională de Muzică „Gheroghe Dima” din Cluj – Napoca a sărit în sprijinul artiștilor oferindu-le instrumente necesare pentru susținerea concertului. Tot din Transilvania vine încă un ajutor – producătorii de vinuri Villa Vinea vor contribui la conturarea unei seri dedicate bucuriei de a fi, pentru viață, oferind degustarea de vinuri tuturor celor prezenți.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Invităm publicul din Sibiu și din celelalte colțuri ale României să se alăture demersului, să urmărească transmisiunea în direct a concertului pe EnjoyTV România și să doneze orice sumă de bani pentru un drum cât mai lung prin viață al lui Mihai.

Vă așteptăm cu bine la concert!


Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca Astra Sibiu face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Parteneri principali: Villa VineaExces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Parteneri media: Turnul SfatuluiEnjoytv RomaniaRadio România CulturalCapital CulturalTribuna SibiuProfilCultural Sibiu.

„100 de ani în 100 de concerte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale

#CalatoriaLuiMihai #100ani100concerte #UCIMR #BibliotecaASTRA#cofinantatAFCN #CofinantatMCIN #Romania100

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.